Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić bez trobojke sa predstavnicima Vatikana

Isticanjem trobojke Andrija Mandić krši zakon o državnim simbolima. Član 18. Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koji definiše upotrebu Zastave, jasan je

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je sklonio trobojku tokom sastanka sa predatavnicima Vatikana, preciznije, nije je istakao.

Sastanak Mandića sa monsinjorom Polom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete stolice, prošao je danas bez trobojke, uz zastave Svete stolice i Crne Gore.

Sastanak je održan u jednom od skupštinskih salona, ne u kabinetu predsjednika Skupštine, tako da nije bilo trobojke koja je istaknuta u Mandićevom kabinetu.

Napomenimo da je Mandić nedavno u svom kabinetu primio Oanu Kristinu Popu, ambasadorku EU u Crnoj Gori, kada je bila istaknuta trobojka.

Isticanjem trobojke Andrija Mandić krši zakon o državnim simbolima. Član 18. Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koji definiše upotrebu Zastave, jasan je.

“Kada se ističe sa jednom ili sa više zastava drugih država ili međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, Zastava zauzima počasno mjesto.

Počasnim mjestom Zastave smatra se mjesto u centru kruga, tjemenu polukruga zastava, prvo mjesto u vrsti, koloni ili grupi zastava, središnje mjesto između zastava i lijevo mjesto, gledano sprijeda, od zastave druge države ili međunarodne organizacije”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve