Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ŽELI DA SAM DIJELI PRAVDU Bojaniću se ne sviđa odluka Privrednog suda o EPCG

Očigledno politički motivisanim rješenjem Privredni sud, uvažavajući sve nazovi argumente Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, prejudicira pravosnažno okončanje imaginarnog sudskog spora, za koji ne postoje ni naznake ko će ga i iz kojih razloga pokrenuti, saopštio je danas ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

“I pravnim laicima jasno je da je u ovom farsičnom postupku Blažo uvažio sugestije Jovanića, a sve u funkciji predstojećih izbora u Nikšiću”, naveo je Bojanić.

Kako je dodao, Privredni sud je i ovaj put pokazao bespogovornu privrženost DPS-u.

“Bez obzira na to što je zabranjeno održavanje Skupštine akcionara EPCG zakazane za 25. februar, odnosno odložena smjena članova Odbora direktora EPCG do 16. marta, zadovoljan sam ovakvim rješenjem, jer cijenim da je ova transparentna zarobljenost Privrednog suda dokaz više da ovo društvo mora, uz promjene u Tužilaštvu, što prije krenuti u promjenu „trulih dasaka“ u sudskim instancama”, poručio je Bojanić.

Podsjetimo, ranije danas iz Privrednog suda su saopštili da su prihvatili žalbu Elektroprivrede Crne Gore da se poništi odluka Vlade o sazivanju vanredne Skupštine akcionara EPCG.

U odluci je navedeno da je Vlada time prekršila Zakon o privrednim društvima, te da, kao akcionar, nije mogla sazvati sjednicu za 25. februar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JanicaK
23.02.2021-19:43 19:43

E zaista nas nemalo kad nam ova arogantna neznalica kroji kapu. Ovo je jedan od najomraženijih likova koji je stupio na političku scenu Crne Gore, vjerujem da ga ni njegovi ne podnose. Nekako bi se iskompenziralo sto je nestručan da nije užasan čovjek. Čojstvo mu je ravno nuli.

Makijaveli
23.02.2021-22:33 22:33

Ovo niko do sad nije radio od clanova izvrsne vlasti, da komentarise sudsku odluku i prijeti sudijama da ce se sa njima obracunat ako ne budu sudili po njegovoj volji. Manipulisati javnoscu i predstaviti kao da je pravo na njegovoj strani je stvarno degutantno. Bojanic nista roba

BMX
23.02.2021-23:14 23:14

Pa Bojanicu i ostali apostoli i experti, pošto ste ministri u Vladi koja je po Ustavu DRZAVE Crne Gore izvršna vlast, trebalo bi da je vašim ekspertskim umovima poznata činjenica da se vlast po istom tom Ustavu dijeli na zakonodavnu (Skupština), izvršnu (Vlada) I sudsku (tužilaštvo i sud), koje su same po sebi nezavisne i samostalne. To što vi kao ministri – eksperti i apostoli niste čitali Ustav i smatrate da sve što vi kažete i naredite bespogovorno mora da se desi i izvrši a ako vam neko kaže da postoje zakoni i procedure onda krivite DPS a sve to… Pročitaj više »