Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

KCCG trese sukob: Pavićević traži da direktorica Radulović snosi odgovornost zbog obolijevanja pacijenata!

Prema pouzdanim informacija portala Aktuelno, na kolegijumu Kliničkog centra, načelnik Centra za bolesti srca ljekar Srđan Pavićević koji je i poslanik sa liste Dritana Abazovića, pred svim kolegama je direktorici Ljiljani Radulović saopštio da bi ''ona trebalo da preuzme odgovornost za nastalu situacij'' odnosno obolijevanja pacijenata i osoblja na kardiohirurgiji

Klinički centar posljednjih sedmica tresu svakodnevni skandali. Nakon što je portal Aktuelno prvi objavio da je koronavirus ušao u najosjetljivije dijelove te vodeće zdravstvene ustanove, na površinu su isplivali svi problemi u očitom nesnalaženju upravljanjem krizom.

Prema pouzdanim informacija portala Aktuelno, na kolegijumu Kliničkog centra, načelnik Centra za bolesti srca ljekar Srđan Pavićević koji je i poslanik sa liste Dritana Abazovića, pred svim kolegama je direktorici Ljiljani Radulović saopštio da bi “ona trebalo da preuzme odgovornost za nastalu situaciju” odnosno za obolijevanje pacijenata i osoblja na kardiohirurgiji.

Pavićević

Direktorica Radulović, ćerka poslanika Branka Radulovića, nije prihvatila tu sugestiju kolege.

Detaljnije informacije o ishodu kolegijuma nijesu za sada poznate. Međutim, ono što je poznato iz izvora bliskih vladajućem pokretu URA jeste činjenica da se već počelo govoriti o mogućoj smjeni Ljiljane Radulović sa funkcije direktorica KCCG samo dva mjeseca nakon imenovanja.

Navodno, Radulović je pod sve većim pritiscima i čini se da prilično vruću fotelju ustupi nekom drugom, pošto je sve više potkopavaju čak i bliski saradnici.

Odjednom je njen novi tim očito uvidio da se mogu još bolje pozicionirati, tako da se sve češće spekuliše i govori da do promjena može da dođe. Povod je navodno to što je korona duboko zašla u KCCG, a postoje sumnje da se čak i pojedini propisi ne poštuju (zašto se ne zatvaraju odjeljenja gdje je korona ušla, zar tu zakon nije izričit).

Odnosi sa javnošću

Ono što je u cijeloj priči posebno interesantno jeste činjenica na koji način uprava Kliničkog centra komunicira sa javnošću. Naime, nakon što im se postave pitanja, oni ne odgovore na njih, a kada mediji objave informaciju oni pošalju reagovanje koje u suštini samo potvrđuje pisanje medija.

Indikativna je i činjenica da kada smo na adresu KCCG poslali pitanja ”da li direktorica Radulović svjesno ne odgovara medijima pa na taj način potkopava ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović”, iz njene službe su tek tada počeli da šalju odgovore.

Međutim, odgovor koji su poslali ostaće zabilježen za anale komuniciranja sa javnošću, pošto su na pitanja da li su se razboljeli pacijenti na kardiohirirgiji i ortopediji, dali objašnjenje kako je KCCG kovid bolnica od 16. marta 2020. godine (datum proglašenja pandemije u Crnoj Gori). Ovakvo vrijeđanje inteligencije građana nije zabilježeno u zadnjih dvije decenije. Ako bi smo pratili logiku odgovora, KCCG će ostati decenijama kovid bolnica, jer stručnjaci govore da taj virus neće nestati nekoliko decenija.

U nastavku vam prenosimo u cjelosti odgovore KCCG. Da nije tužno, bilo bi zaista smiješno.

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno se nalaze na bolničkom liječenju 102 pacijenta koja su inficirana koronavirusom, od kojih je njih 50 životno ugroženo. U „Covid centru“ liječe se 93 pacijenta, dok je njih devet u drugim klinikama i to: u Institutu za onkologiju, Institutu za bolesti djece i Klinici za neurologiju po jedan, Centru za kardiohirurgiju dva i Klinici za ortopediju i traumatologiju četiri pacijenta.

Ponavljamo još jednom da je KCCG od početka epidemije „Covid bolnica“ i da su jasno definisani protokoli liječenja svih pacijenata, pa samim tim i onih koji su primarno hospitalizovani zbog COVID-19 infekcije, kao i onih koji su hopitalizovani zbog drugih zdravstvenih problema. U tom smislu, pored odjeljenja koja zbrinjavaju oboljele od COVID-19 infekcije, svaka organizaciona jedinica opredijelila je izolacione sobe za pacijente koji, pored svoje osnovne bolesti, zbog koje zahtijevaju bolnički tretman, budu pozitivni i na koronavirus. Dakle, od početka epidemije u svim organizacionim jedinicama KCCG zbrinjavani su i pacijenti kod kojih je prilikom prijema dijagnostikovan i SARS-COV 2 virus. Od početka epidemije u svim klinikama KCCG liječeno preko 210 pacijenata koji su hospitalizovani zbog drugih zdravstvenih problema, a zahtijevali su i bolnički tretman i imali pozitivan nalaz na SARS-COV 2 virus.

Dakle, koronavirus je “ušao u KCCG 16. marta 2020. godine” i od tada naša ustanova sa maksimalnom posvećenošću zbrinjava i ove veoma zahtjevne pacijente. U KCCG se liječe pacijenti sa najkompleksnijim stanjima iz svih oblasti medicine, te i oboljeli od zaraznih bolesti.

Koristimo priliku da apelujemo na medije da ne pišu senzacionalističke tekstove i na taj način, mišljenja smo, uznemiravaju javnost i dodatno opterećuju zdravstvene ustanove i veoma iscrpljeno medicinsko osoblje. Naš prioritet je kvalitetno i bezbjedno zbrinjavanje svih pacijenata a od medija očekujemo profesionalan i partnerski odnos.

Posebno naglašavamo da informacije koje su u posjedu KCCG saopštavamo u skladu sa zakonima države Crne Gore poštujući privatnost naših pacijenata i zaposlenih.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
@@@@
17.02.2021-08:08 08:08

OD DIPLOMATIJE MEDICINE EKONOMIJE PREKO KULTURE OVO JE JEDNA VELIKA GRUPA NEZNALICA

gagi
17.02.2021-09:58 09:58

Ubrzo ce nam direktorica Ljiljana Radulovic dati na sve “odgovor”samo da joj “pripremi tekst”tate Branka “dobra prijateljica”Branka Bosnjak,ona sve zna na ovaj okrsni svijet. Tacno imam osjecaj da ova mrzi sebe do podna,a od podna svakoga,greote stara djevojcina.

Trebjesa
17.02.2021-11:57 11:57

Poema o “Geniju” Branku

Poštenja mi i časti
Nije mi do vlasti
Ja bih za se’ jedan resor
Jer sam, znate, golem nesoj…

Trebjesa
17.02.2021-12:10 12:10

Poema o “Geniju” Branku II DIO

….Zaposlio svoje jesam
Na grani to zna ptica svaka
Primila ih objeručke
Konkubina moja Branka…

Trebjesa
17.02.2021-13:14 13:14

Poema o “Geniju” Branku III dio

…Crnogorac nekad bio
S kokardom se sada dičim
Ostvario san davnašnji
Da nesoju samo ličim…

Trebjesa
17.02.2021-13:34 13:34

Poema o “Geniju” Branku IV dio

Kad zaželim da umočim
Tad na Branku moju skočim
Zadržim se po’ minuta
Jer prangija nije kruta.

P.S. Samo posložiti ove četiri strofe kako treba i eto poeme u pravom svijetlu. Nije loša, s obzirom na uloženih 40-ak minuta truda.

Cetinjanin
17.02.2021-17:33 17:33
Reply to  Trebjesa

Nijesam se ovako dobro nasmijao odavno

Milano
17.02.2021-20:56 20:56

Je li ovo ona gospodja sto u njenu ustanovu srpski popovi drze tezgu za jeftino pricescivanje bolesnika?