Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Crna Gora u Indiji vidi značajnog partnera u turizmu, poljoprivredi i lučkim uslugama

Predsjednik Vlade da istakao da Crna Gora treba da bude prepoznata i pozicionirana kao zanimljiva turistička destinacija, ali i kao tačka prodora indijskih proizvoda i investicija u Evropu

Crna Gora, u oblasti turizma, poljoprivrede i lučkih usluga vidi Indiju vidi kao značajnog partnera, istakao je premijer Zdravko Krivokapić u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Indije Džaidipom Mazumdarom.

Predsjednik Vlade da istakao da Crna Gora treba da bude prepoznata i pozicionirana kao zanimljiva turistička destinacija, ali i kao tačka prodora indijskih proizvoda i investicija u Evropu.

“Kroz projekte u oblasti obrazovanja i doškolovanja naših svršenih studenata u Indiji, značajno bismo mogli da ubrzamo proces koji bi učinio da Crna Gora zaista postane digitalno društvo. Potpisivanje bilateralnog Sporazuma o naučno – tehničkoj saradnji, mogao biti dobar novi početak odnosa između dvije države”, kazao je Krivokapić.

Mazumdar je rekao da je upoznat sa promjenama koje su se desile u Crnoj Gori, te da Indija zainteresovana da Crnoj Gori prenese bogato iskustvo iz digitalne ekonomije.

“Ambasador navodi i da Indija prepoznaje turističke potencijale Crne Gore, te da očekuje da bi ta saradnja mogla da bude od obostrane koristi. Ambasador Mazumdar je kazao i da bi ih obradovala posjeta Krivokapića Indiji. Sagovornici su saglasni i da bi se otvaranjem Indijskog kulturnog centra u Crnoj Gori promovisala i omogućila veća i vidljivija prisutnost indijske kulture i tradicije, ali i ojačala sveukupna saradnja dvije zemlje”, saopšteno je nakon satanka.

Krivokapić je zahvalio na čestitki predsjednika Vlade Indije Narendre Modija povodom stupanja na funkciju premijera Crne Gore i pozvao ga da prilikom neke od narednih posjeta Evropi, posjeti Crnu Goru. Premijer je ambasadoru Mazumdaru rekao da aktuelna Vlada postojeće odnose između dvije države želi da osnaži i obogati saradnjom kroz zajedničke projekte od obostranog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve