Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Pripreme za uspješnu turističku sezonu

Iskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide Nišić, danas je održan sastanak sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore i Unije poslodavaca, a povod je bio priprema predstojeće turističke sezone, u dijelu obezbjeđivanja potrebne radne snage, shodno zahtjevima privrede, a u odnosu na raspoloživu radnu snagu prema evidenciji nezaposlenih lica koju vodi ZZZCG.

“Na sastanku je zaključeno da predstavnici Privredne komore i Unije poslodava, zaključno sa 25.4.2024. godine, dostave pisanim putem potrebe privrede, u dijelu slobodnih radnih mjesta, kvalifikacije obrazovanja, obezbijeđenih uslova rada od strane poslodavca, kao i predložene zarade za predložena radna mjesta”, navode iz Ministarstva.

Iskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.

“MRSS će imati ulogu supervizora tokom cjelokupnog trajanja procesa, kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama poslodavaca i pripremila uspješna turistička sezona”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve