Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Meč koji je bio idealan test za dječake Budućnosti

Poslije Rotora, ''plavo-bijeli'' su pružili ruku i drugom ruskom timu na pripremama koji je bio bolji Vladislav Tjurin sa dva pogotka (25. i 55. minut) donio je trijumf klubu iz Samare

Drugi poraz u Antaliji, ali jedan od onih koji nikoga ne treba da brinu Budućnost se sa izuzetno mladim timom suprotstavila ruskoj ekipi Krila Sovjetov i upisala drugi poraz u Antaliji.

Poslije Rotora, ”plavo-bijeli” su pružili ruku i drugom ruskom timu na pripremama koji je bio bolji Vladislav Tjurin sa dva pogotka (25. i 55. minut) donio je trijumf klubu iz Samare.

– Utakmica će dobro doći klincima da stiču iskustvo, da vide da u fudbalu nije sve kao kod nas, da je sve mnogo brže, jače, da je tempo jači, drugačiji kriterijum suđenja, istakao je nakon meča trener Budućnosti Mladen Milinković.

Šef struke crnogorskog šampiona vidio je dva lica kod svojih dječaka.

– Momci su na momente pokazali da mogu da se ravnopravno nose sa Rusima, dok su na momente bili inferiorni. Imali smo lijepu šansu i u prvom dijelu, baš kao i u drugom, mogli smo da postignemo gol.

Milinković je meč sa timom iz Samare počeo u sastavu Pavličić, Dakić, Dašić, Vlahović, Ražnatović, Ćetković, Janketić, Perišić, Đukanović, Zarubica, Vujačić, dok su šansu u nastavku dobili Jevrić, Milić, Đuričković i Terzić.

– Svjesno smo zakazali utakmicu kako bismo dali šansu mladim igračima, igrali smo praktično sa sedam dječaka, a većina je i završila meč. Bio je dogovor i da protivnik igra sa mladim fudbalerima, oni su to promijenili, ali to je već njihova stvar. Možda je to malo uticalo što nijesmo uspjeli da postignemo gol, objasnio je Milinković.

Posljednji meč na priprema u Antaliji Budućnost će odigrati sjutra protiv šampiona Kazahstana Kairata, za koji nastupa naš Nebojša Kosović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve