Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Ukinuta blokada Kapitola, požar izbio u obližnjem naselju

Kapitol je bio zatvoren, a svi koji su se zatekli unutra morali su da pronađu sklonište. Policija je saopštila da u kompleksu nije bilo vatre

Američka policija ukinula je danas blokadu Kapitola, koja je bila uvedena iz predostrožnosti zbog manjeg požara u blizini sjedišta Kongresa SAD u Vašingtonu.

Kapitol je bio zatvoren, a svi koji su se zatekli unutra morali su da pronađu sklonište. Policija je saopštila da u kompleksu nije bilo vatre.

Požar je izbio u obližnjem kampu za beskućnike i u međuvremenu je ugašen. Snage reda obajvile su da je prijetnja eliminisana, prenio je “Sputnjik”.

Incident se desio dva dana prije inauguracije izabranog predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Proba inauguracije je prekinuta i otkazana, a učesnike su evakuisali pripadnici službe obezbjeđenja.

Mediji su ranije prenijeli da je zgrada američkog Kapitola evakuisana danas nakon što se iza nje počeo dizati gust oblak dima.

Izgleda da se, uprkos prvobitnim informacijama koje su govorile o bezbjednosnoj prijetnji, radilo o požaru koji je zahvatio obližnje naselje za beskućnike, javlja NBC News.

Kako je na Twitteru javio novinar NBC-ja Frank Torp, zaposlenicima Kapitola poslata je poruka u kojoj je stajalo: “Sve zgrade u sklopu kompleksa Kapitol: Spoljnja bezbjednosna prijetnja, nije dozvoljen ulazak ni izlazak. Držite se podalje od vanjskih prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve