Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović razgovarao sa ambasadorima Sjeverne Makedonije i Hrvatske

''Ekonomsku saradnju bi trebalo unaprijediti kroz organizovanje biznis foruma''

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa ambasadorima Republike Sjeverne Makedonije i Republike Hrvatske u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim i Veselkom Grubišićem.

Radulović je, u razgovoru sa Trpkoskim kazao da dvije države, kao članice NATO, dijele evroatlantske vrijednosti i snažno su opredjeljenje ka članstvu u EU.

”Ekonomsku saradnju bi trebalo unaprijediti kroz organizovanje biznis foruma, te na taj način povezati investitore dvije države i definisati potencijalne oblasti za ulaganje. Samo zajedničkim naporima možemo prevazići negativne posljedice COVID-19”, kazao je Radulović.

Trpkoski je izrazio očekivanje da će odlični i prijateljski odnosi biti nastavljeni.

”Na to nas obavezuje zajednička istorija i očekivanja naših naroda. Sjeverna Makedonija je, rješavajući otvorena pitanja sa susjedima, postala država koja stvara mirne relacije, te njeguje dobrosusjedsku saradnju”, rekao je Trpkoski.

Trpkoski je prenio Raduloviću čestitke ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, stupanje na dužnost ministra.

Šef crnogorske diplomatije uputio je poziv kolegi iz Skoplja da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori čim epidemiološka situcija to dozvoli.

”Tokom razgovora sa ambasadorom Grubišićem, ocijenjeno da dvije prijateljske države njeguju partnerske i savezničke odnose, te da su posvećene unapređenju saradnje u duhu dobrosusjedske politike”, saopšteno je iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve