Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU

Živković je, kako je saopštila DPS, izrazio punu zahvalnost ambasadoru i Hrvatskoj na unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa, koji su za rezultat imali kontinuiranu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali i ukupnog demokratskog napretka društva

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković primio je ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Živković je, kako je saopštila DPS, izrazio punu zahvalnost ambasadoru i Hrvatskoj na unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa, koji su za rezultat imali kontinuiranu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali i ukupnog demokratskog napretka društva.

Živković se osvrnuo na aktuelne procese u unutrašnjoj i vanjskoj politici, i ocjenio da je u okolnostima koje karakterišu politički ambijent u Crnoj Gori, regionu i Evropi, Demokratska partija socijalista “zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u Evropskoj uniji”.

I partije su kazali da posebno se osvrnuo na opasnost uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva, a koji je, prema njegovim riječima, u Crnoj Gori “jasno vidljiv kroz djelovanje pojedinih političkih aktera koji između ostalog čine dio aktuelne parlamentarne većine i nastoje da budu dio izvršne vlasti kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade”.

Navodi se da ambasador Grubišić je uputio čestitke predsjedniku DPS-a povodom izbora na tu funkciju i pozdravio proces neposrednih unutarpartijskih izbora, koji su uvođenje značajnog demokratskog standarda na političkoj sceni.

“Interes Hrvatske bio je i ostao da gradi dobrosusjedske odnose, te da je u zajedničkom interesu ostvarenje strateških ciljeva Crne Gore”, kazao je ambasador.

Podvukao je da je interes Hrvatske ne samo da pomaže Crnu Goru u realizaciji evropske agende, već i da, kako je kazao, podrži i druge zemlje u okruženju, posebno uvažavajući geopolitičke okolnosti.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve