Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠTITE SAMO SVOJE OMILJENE MEDIJE Krivokapića, Abazovića i Sekulovića ne zanimaju brutalne prijetnje portalu Aktuelno

Kolike su razmjere licemerja i bezobrazluka nove vlasti, najbolje pokazuje primjer iz oktobra kada su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, a zatim i tadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović ekspresno stali u odbranu svojih omiljenih medija Vijesti i Dana, i napali jednog od osnivača portala Aktuelno zbog par rečenica izrečenih u okviru sudskog procesa pokrenutog po privatnoj tužbi. Sa druge strane, kada su u pitanju prijetnje da će nam ''odsjeći ruke'' i da će ako imamo djece i ona ''vidjeti'' one čak ne zavrjeđuju ni komentar nove vlasti - skandalozno!

Prva poluteokratska privremena Vlada na čelu sa Zdravkom Rukoljubom Krivokapićem svojom nezainteresovanošću poslala je jasnu poruku da je ne zanimaju brutalne prijetnje, uvrede, kletve i pritisak koji svakodnevno trpe uredništvo i osnivači portala Aktuelno.

Naša medijska kuća bila je prinuđena da se prije nekoliko dana, poslije višemjesečnog zasipanja prijetnjama i uvredama, konačno obrati policiji i prijavi skaradne prijetnje koje gotovo svakodnevno dobijamo od nepoznatih internet siledžija.

Tim povodom kontaktirali smo i premijera Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kao i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i ministarku javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, kojima smo zvanično uputili  pitanja u kojima se interesujemo o konkretnim koracima koje je Vlada preduzela povodom nimalo naivnih niti bezazlenih prijetnji upućenih našem uredništvu i osnivačima medija.

Vladu ne interesuje Aktuelno

Međutim, portal Aktueno naišao je na ćutanje izvršne vlasti, a Krivokapić, Abazović, Sekulović i Srzentić, ali ni bilo ko iz PR službe novoizabrane vlade, nije se udostojio da makar formalno odgovori na mejl sa pitanjima koji smo im dva puta proslijedili.

Na zvaničnu adresu PR službe Vlade u srijedu smo dostavili sledeća pitanja:

  1. Da li ste upoznati sa prijetnjama koje stižu portalu Aktuelno? U prilogu smo dostavili link teksta u kojem smo pisali o konkretnim prijetnjama pristiglim našem uredništvu.
  2. Šta ćete preduzeti povodom prijetnji i da li imate u vidu sprovođenje konkretnih radnji povodom ovog slučaja (prijetnje uredniku Balši Kneževiću)?
  3. Da li, ukoliko već niste, planirate da naložite da se izvrši procjena bezbjednosti urednika lično, uredničkog kolegijuma i osnivača portala?

S obzirom da na ova pitanja iz nezainteresovane vlade nijesmo dobili odgovore, smatramo da Krivokapića, njegovog potpredsjednika i ministre ne zanima da li je bezbjednost uredništva i osnivača portala Aktueno ugrožena, a pogotovo ih ne zanima pod kakvim svakodnevnim pritiskom je naša redakcija prinuđena da radi.

Najsvježija poruka pristigla na adresu urednika portala Aktuelno

Ovakvo ponašanje Vlade je nedopustivo i krajnje skandalozno, prije svega što portal Aktueno i pored prijave koju smo podnijeli policiji nastavlja da dobija prijetnje od strane, kako sumnjamo, svetosavskih plaćenih internet huligana.

Skandalozno licemerje

Kolike su razmjere licemerja i bezobrazluka nove vlasti, najbolje pokazuje primjer iz oktobra kada su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, a zatim i tadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović ekspresno stali u odbranu svojih omiljenih medija Vijesti i Dana zbog par riječi izrečenih u okviru sudskog procesa pokrenutog po privatnoj tužbi.

Pomenuta “crna trojka” komentarisala je tada sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Krivokapić, Bečić i Abazović tada su, bez previše razmišljanja, horski, po naređenju svojih nalogodavaca iz medijskog i NVO sektora, u naručenom tekstu reketaško-režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Bečić, Krivokapić i Abazović: Ne interesuju ih stravične prijetenje portalu Aktuelno, ali njihove favorite iz Vijesti i Dana ne smije niko ni da pomene

Krivokapić i Abazović revnosno i uz veliku javnu halabuku branili su svoje omiljene NVO i medije (Vijesti i Dan), a u izjavi za režimske Vijesti kazali da će “stati na put bahatim pojedincima”, uz komentar da je “sramota da se napadaju mediji i nevladine organizacije”. U naručenom tekstu za Vijesti nosioci nove vlasti su čak otvoreno prijetili jednom od osnivača portala Aktuelno Bećiroviću zbog njegove izjave u okviru sudskog procesa koja nije ni izdaleka ličila na bilo kakvu opomenu, a kamo li prijetnju!?

Sa druge strane, kada su u pitanju prijetnje da će nam ”odsjeći ruke” i da će ako imamo djece i ona ”vidjeti” čak ne zavrjeđuju ni komentar nove vlasti – skandalozno!

Takvo ponašanje je očigledan dokaz da će Vladi na čelu sa Krivokapićem i Abazovićem prioritet biti zaštita njihovih omiljenih medija prije svih iz koncerna Vijesti, dok će slobodni kritički mediji biti prepušteni da se sami bore protiv prijetnji, pritisaka i eventualnih fizičkih napada.

Na kraju treba konstatovati da je ovakvo ignorisanje prijetnji upućenih kritičkim, slobodnim medijima od strane čelnika nove vlasti dokaz sramnog licemerja, jer je crnogorskoj javnosti jasno da bi, da su ove prijetnje stigle na adresu ”omiljenih” medija Krivokapićeve vlade, vjerovatno bila organizovana posebna sjednica Vlade posvećena samo tom pitanju.

Da nije tragično bilo bi presmiješno.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Adrijana
13.12.2020-12:28 12:28

Eee moj hrabri portale Aktuelno, prijete vam od gologa straha. Znaju oni da Zoran Bećirović nije Željko Ivanovic, ne daj Bože.

Rovca
13.12.2020-14:25 14:25

Pomiritese svi smo srbi!

gagi
13.12.2020-17:12 17:12
Reply to  Rovca

Rovca Srbine- nja mali njaaaa.

pero
13.12.2020-23:14 23:14
Reply to  Rovca

Ne s.. vise idi na neki cetnicki portal,Tvoja Rovca je srpsla vojska 1028,g, popaila i pobila mnoge cestoitite Rovcane.Stidi se