Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Otkriveno: Barsa izabrala Dembelea ispred Mbapea, Boatenga umjesto Halanda

Kada je Nejmar otišao Barsa je tražila ishitreno zamjenu i ispostavilo se napravila ogromnu grešku. Čak ni Mesijeva želja u tom momentu nije ispoštovana, pa su čelnici kluba odabrali Dembelea prije Mbapea

Barselona je 2017. imala šansu da dovede Kilijana Mbapea, ali je odabrala u tom momentu Osmana Dembelea.

Mbape, Foto: AFP

Kada je Nejmar otišao Barsa je tražila ishitreno zamjenu i ispostavilo se napravila ogromnu grešku.

Čak ni Mesijeva želja u tom momentu nije ispoštovana, pa su čelnici kluba odabrali Dembelea prije Mbapea.

“Dok smo radili na dovođenju Dembelea, pozvao nas je menadžer Mingela i rekao nam je da možemo da dovedemo Mbapea. Pričao sam sa predsjednikom Bartomeuom i on je dao zeleno svetlo da izvidimo situaciju. Pozvao sam Mbapeovog oca i on mi je rekao da igrač sigurno neće u Real jer su tamo u tom trenutku bili Ronaldo, Bejl i Benzema i da je uzbuđen zbog mogućnosti da u Barseloni zamijeni Nejmara. Čak je i predsjednik Monaka bio za opciju da igrač ode u Barselonu kako ne bi pojačavao direktnog rivala PSŽ. Za 100.miliona era smo mogli da završimo transfer… Međutim, tadašnji direktor Robert Fernandez je preferirao Dembelea prije Mbapea, a Pep Segura ga je podržao. Njihovo objašnjenje je bilo da Mbape više igra za sebe, a Dembele više za ekipu”, otkrio je Havijer Bordas bivši potpredsjednik Barse.

Takođe je priznao i da su pogriješili zbog nedovođenja Halanda jer su imali priliku, a umjesto njega odabrali su Boatenga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve