Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Zašto „Vijesti“, „Dan“ i „MANS“ boli kletva ako nijesu činili ništa neprimjereno protiv Bećirovića?

Ako „Vijesti“, „Dan“ i „MANS“ nijesu ništa neprimjereno činili protiv Zorana Bećirovića i njegove porodice, onda se njegove kletve očigledno ne moraju ni bojati. Zašto ih onda ta kletva boli toliko da moraju da traže zaštitu od „trojke“ i „obračun“ sa Zoranom Bećirovićem?

Advokat Branko Čolović primio je poruku od koncerna “Vijesti”, povodom jučerašnjeg obraćanja javnosti njegovog klijenta Zorana Bećirovića.

Branko Čolović

“Molim Vas da reagovanje upodobite sa Zakonom o medijima, odnosno da u tekstu jasno naznačite koje navode iz teksta objavljenog isključivo u Vijestima – ispravljate, jer ne odgovaramo za ono što je objavljeno u drugim medijima”, navodi se u poruci Vijesti koju potpisuje novinarka Jelena Jovanović.

Odgovor Čolovića na dopis Vijesti prenosimo u cjelosti:

Poštovana gospođo Jovanović,

Zahvaljujem se na Vašoj poruci.

Međutim, mi nijesmo „Vijestima“ slali odgovor shodno Zakonu o medijima povodom objavljenih članaka, nego saopštenje za javnost, tj. za sve medije, resorna ministarstva, MSS, ambasade, OEBS i Delegaciju EU u Crnoj Gori. Sve što smo imali da kažemo, rekli smo u tom saopštenju, koje „Vijesti“ mogu da objave, a ako neće, ne moraju. Ne želimo da mijenjamo saopštenje, čija je suština da obavijestimo crnogorsku i međunarodnu javnost da su „Vijesti“, „Dan“ i „MANS“ iskoristili svoje političke kontakte sa „trojkom“ Bečić, Krivokapić, Abazović da pokušaju da utiču na sud neprimjerenim medijskim napadom na tužioca u tekućoj parnici pred Osnovnim sudom u Podgorici i da najave „obračun“ sa tužiocem, ignorišući ustavni princip podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

Najavu „obračuna“ vidimo kao zloupotrebu najviših državnih funkcija, usmjerenu protiv Zorana Bećirovića, kao jednog od osnivača politički „nepodobnog“ portala „Aktuelno“. Takvo ponašanje smatramo sramotnim. Isto tako, sramotno je da mediji koji su aplaudirali g. Amfilohiju Radoviću kada je izgovarao kletve od kojih se svakom normalnom čovjeku diže kosa na glavi sada napadaju g. Zorana Bećirovića zbog kletve da „Vijestima“, „Danu“ i „MANS“-u želi da im se dogodi isto ono što oni već dugi niz godina rade protiv njega i njegove porodice. Ako „Vijesti“, „Dan“ i „MANS“ nijesu ništa neprimjereno činili protiv Zorana Bećirovića i njegove porodice, onda se njegove kletve očigledno ne moraju ni bojati. Zašto ih onda ta kletva boli toliko da moraju da traže zaštitu od „trojke“ i „obračun“ sa Zoranom Bećirovićem? Zašto je on necivilizovan a g. Amfilohije Radović jeste. Neka „Vijesti“ to objasne, ako mogu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đoko Orlandić
14.10.2020-15:04 15:04

Ko potpisa pismo u ime Vijesti? Jelka Jovanović! Da li je ona medijski poslanik? Po meni, ne. Pogledajte snimak ubistva onog Kruščića. Ona tada nije bila na novinarskom zadatku, no je navodila ubicu.Snimak to jasno pokazuje.

Cetinje
14.10.2020-20:02 20:02

Sto se tice talboida Vijesti i Dan klasicno smece,a moze im “ruku pruziti” i oloski MANS.Sto reci za Tv Vijesti,nista lijepo kako za vlasnike tako i za njihove pojedine novinare.Sinoc voditeljka Mudresa postavi pitanje dr.Begicu i gospodji Brajoviz iz SZO”ko treba da odgovara”za ovakvo stanje Covida aludirajuci na NKT i IZJ i rijecima “da nebi doslo do ovakvog stanja da nije bilo patriotskog skupa”.Sramno pitanje( dobila je odgovor i ne bijase zadovoljna jadna ona),ali supljoglava Mudresa ne rece nijednom nista o crkvenim skupovima,svadbama,kaficima i sl.dakle providna sramna hajka na NKT i IJZ no ne treba cuditi od supljoglave Mudrese,jer njoj… Pročitaj više »