Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Brojni dokazi neodgovornog ponašanja NKT-a

Kako ističu, po završetku izbora, pojedinci iz IJZ i NKT-a su potpuno ispustili kontrolu nad situacijom povezanom sa COVID-19, a neki su čak i podržali javna ,,komitska“ okupljanja na Cetinju i u Podgorici

Brojni su dokazi neodgovornog ponašanja Nacionalno koordinacionog tijela, tvrde u Demokratskom frontu.

“Odlazeći režim, uz logistiku svojih medija i analitičara, pokušava ovih dana da predstavi javnosti kako će nova vlast ukinuti Državu i da je potonja ura da se ista spašava pod sloganom ,,NE DAMO DRŽAVU“. Za glavne neprijatelje Države proglašeni su Srbi i političari iz DF, koji su više od dvije decenije proganjani, hapšeni i osuđivani, a odlazeći režim je za to vrijeme pljačkao državu. Koliko vole Crnu Goru i koliko im je stalo do iste, kao i do zdravlja građana, najbolje vidimo ovih dana. Bivši rukovodilac Kriznog medicinskog štaba, doktor Ranko Lazović, inače istaknuti član DPS-a i dobitnik Trinaestojulske nagrade za uspjehe u borbi protiv COVID-19, odmah pošto je Državna izborna komisija proglasila rezultate izbora podnio je ostavku. I drugi dobitnik nagrade, Institut za javno zdravlje (IJZ), je slično postupio”, naveli su iz DF-a.

Kako ističu, po završetku izbora, pojedinci iz IJZ i NKT-a su potpuno ispustili kontrolu nad situacijom povezanom sa COVID-19, a neki su čak i podržali javna ,,komitska“ okupljanja na Cetinju i u Podgorici.

“Vrh odlazećeg režima koji je samo desetak dana prije toga blokirao Podgoricu zbog navodne opasnosti od širenja COVID19 od auto litija, tada je podržao skupove i veliki broj njih učestvovao na njima. Pravi slogan komitskih okupljanja je zapravo ,,NE DAMO DRŽAVNU KASU“, a kao posledica okupljanja je nagli skok broja oboljelih i umrlih od COVID 19. Istina je da nije bilo 50.000 ,,komitaša“, koliko ih je izbrojala policija, ali je očigledno i da je prisutnih oko 10.000 posijalo ovaj zarazni virus i proširilo ga Crnom Gorom”, dodaju iz Fronta.

Oni naglašavaju da su potvrda tome zvanični podaci koji govore da je na dan 30. avgusta broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosio 729, a broj umrlih, od početka juna mjeseca 89, a od početka godine 98, a 12. oktobra ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva iznosi 3.919 a preminulih od početka juna iznosi 202, a od početka godine 211.

“Koji je razlog nonšalantnog i neodgovornog ponašanja pojedinaca iz NKT-a i IJZ nama je poznato, a to je ako ne može ,,I poslije Mila Milo” onda može ,,poslije Mila potop”. Bilo bi vrlo ljekovito da se u sve ovo uključi i agencija De fakto, da napravi istraživanje i tako utvrdi ko je pojedinačno od članova NKT najodgovorniji za ovo katastrofalno stanje, što bi bilo korisnije od njihovih poslednjih ,,projekata’’ i štelovanja kojima se navodno promovišu otvorene liste.Sada najmanje što mogu da učine laureati Trinaestojulske nagrade je da istu vrate narodu, jer je nijesu zaslužili, isto kao što je i odlazeći ministar Predrag Bošković morao vratiti orden Svetog Save”, naglašavaju z DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve