Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

U Hrvatskoj još 140 slučajeva zaraze

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

Plaža u Makarskoj (foto: Beta/Hina)

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj u subotu popodne je ukupno 1.088, izvestio je Nacionalni štab Civilne zaštite, prenijela je agencija Hina.

Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su tri na respiratoru.

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno su registrovane 3.672 osobe zaražene novim korona virusom, od kojih je 118 umrlo, a 2.466 se oporavilo.

U samoizolaciji je danas 4.756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 92.808 osoba, od toga 1.322 u posljednja 24 sata, izvijestio je Štab.

Štab je, s obzirom na epidemiološku situaciju, odlučio o uvođenju obaveznog korišćenja maski za lice ili medicinskih maski od ponedjeljka, 13. jula.

Obaveza korišćenja maski za lice ili medicinskih maski odnosi se na: osoblje zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjetu pacijentima, ako su posjete dopuštene; na vozače, ostale službenike u prevoznim sredstvima javnog prevoza i putnike u javnom prevozu.

Maske su obavezne i za zaposlene u trgovini i kupce u prodavnicama; za ugostiteljsko osoblje koji dolaze u kontakt s gostima ili učestvuju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, kao i za druge osobe koje na to obaveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

“Pridržavanje svih dosad donijetih mjera i uputstava je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svako mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana”, ukazao je Nacionalni štab Civilne zaštite.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve