Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Rasvjeta od Meljina do Poda prije roka

Predstavnici lokalne samouprave obišli su danas dionicu magistralnog puta Meljine-Petijevići, na kojoj se gradi javna rasvjete u dužini od gotovo četiri kilometra, vrijednosti 181 hiljadu eura.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su danas dionicu magistralnog puta Meljine-Petijevići, na kojoj se gradi javna rasvjete u dužini od gotovo četiri kilometra, vrijednosti 181 hiljadu eura.

Prema riječima potpredsjednice Opštine Herceg Novi Danijele Đurović, izlazak na teren bio je prilika da sa izvođačem radova, nadornim organom i predstavnicima Mjesne zajednice regulišu pitanja koja projekat i investicija ovog tipa zahtijevaju.

“Radi se o redovnim radnim aktivnostima, odnosno usaglašavanju svih predstojećih poslova, a sve kako bismo obezbijedili našim sugrađanima nesmetan ulazak u objekte, parking mjesta i dvorišta. Projekat predviđa ugradnju preko 100 rasvjetnih tijela, što je svakako zahtijevan zadatak za koji očekujemo da će biti kvalitetno urađen na zadovoljstvo svih mještana”, kazala je Đurović.

Ona je istakla da je kompanija „Ramel“, koja je izvođač radova na projektu, zadovoljila brzinom i kvalitetom urađenog za prvih 10 dana, a kako je naglasio predsjednik MZ Podi Jovica Misinezović, očekivanja je da kompletni radovi budu gotovi za nekih četrdesetak dana, iako je projektom predviđen rok od 60.

Već su obilježene i postavljene stope za buduća rasvjetna tijela od kružnog toka u Meljinama do krivine na Torionu, a sada slijede radovi u najurbanijem dijelu Poda, do crkve Sv. Sergeja i Vakha.

“Radi se o dijelu koji je problematičan jer je u pitanju gusto naseljen dio Poda, gdje postoji jako veliki broj energetskih i telekomunkacionih kablova, a koji domaćinstva koja gazduju tom infrastrukturom do sada nisu predstavila. S obzirom da su svi dali saglasnost na projekat i njihove podloge, a da se na terenu gotovo uvijek nađu nove instalacije, došli smo danas kako bi bili sigurni da će projekat biti kvalitetno izveden i naši sugrađani zadovoljni”, kazala je Đurović.

Ona je podsjetila da su, u saradnji sa privatnim investitorima, napravljen trotoar od kružnog toka u Meljinama do kuće Murišića.

“Vrlo je važno obezbijediti kompletnu pješačku komunikaciju od Meljina do Poda. Na nekim dijelovima još uvijek nije adekvatna, pa ćemo u narednom periodu razmotriti koji su to dijelovi još uvijek problamtični i koje treba proširiti”, zaključila je Đurović.

Đurović se osvrnula i na projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u zaseoku Topovi, gdje je mali procenat ostao nedovršen.

Ona je pojasnila da zbog situacije sa virusom Covid-19 određeni radnici nisu mogli dobiti radne dozvole, s obzirom da nisu iz Crne Gore, ali ističe da će posao biti završen, te da su građani izrazili izuzetno zadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

Uz potpredsjednicu, predstavnike izvođača radova i nadozornog organa, danas su u terenskom obilasku bili i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve