Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nastavlja se Premijer liga: Fudbal se ponovo rađa u kolijevci

Najprije će se od 19 sati u Birmingemu sastati Aston Vila i Šefild junajted, a onda poslastica od 21.15 na “Itihadu”: Mančester siti – Arsenal

Tamo gdje se fudbalska lopta prvi put zakotrljala, u kolijevci ove igre, večeras će na neki način krenuti nova era sporta u koji su Englezi zaljubljeni. Nakon pauze zbog pandemije virusa kovid-19 konačno se nastavlja i Premijer liga za početak biće odigrana dva zaostala meča 28. kola.

Siti-Arsenal, Foto: Thenigerianvoice.com

Najprije će se od 19 sati u Birmingemu sastati Aston Vila i Šefild junajted, a onda poslastica od 21.15 na “Itihadu”: Mančester siti – Arsenal.

Okršaj na istoku Mančestera biće ujedno i prvi međusobni između starih prijatelja Pepa Gvardiole i Mikela Artete, nakon što je novi trener “tobdžija” posljednjih godina bio asistent čuvenom Kataloncu na klupi “građana”.

“Pep ima uticaj na mene još od moje 15. godine, kada smo se kao igrači sreli u Barseloni”, poručio je Arteta. “Kao trener naučio sam mnogo od njega, proveli smo mnogo lijepih trenutaka, bilo je i nekoliko teških, ali iskustvo koje sam stekao pored njega je neprocjenjivo.”

Baš kao i u ligama koje su već nastavile i engleski “restart” biće specifičan i bez navijača na tribinama. Stadioni će biti podijeljeni u tri zone crvenu, žutu i zelenu. U crvenoj zoni, koja podrazumijeva teren, dio oko terena i tunel, moći će da bude maksimalno 110 osoba, koje su testirane na novi korona virus u posljednjih pet dana. Ukupno na stadionu moći će da bude najviše 300 lica.

Pred nastavak ubjedljivi lider je Liverpul, koji ima 25 bodova više od drugoplasiranog Sitija i od 19. titule koju čeka 30 godina dijele ga dvije pobjede. Ukoliko bi, međutim, Arsenal večeras bio bolji od “građana”, “redsi” bi već u nedjelju pobjedom nad Evertonom mogli da postanu šampioni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve