Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Simović: Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom, a ne konfliktom

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović, gostujući u Živoj istini, kazao je da Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom a ne konfliktom, u institucijama a ne na ulici

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović, gostujući u Živoj istini, kazao je da Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom a ne konfliktom, u institucijama a ne na ulici. Posebno zabrinjava, smatra on, sinergija i zajedničke aktivnosti SPC i pojedinih političkih stranaka, što ima podršku pojedinih zemalja regiona i Rusije.

Foto: AntenaM

“Ta situacija izgleda složena, ali ne treba da nas pokoleba, Crna Gora ima odgovore u odnosu na sve to Ovo je Crna Gora u 21. vijeku, Crna Gora kao evropska država. Crna Gora kao država izgrađenih institucija. Crna Gora koja u svom ovom prethodnom periodu jasno govori da mi imamo snage i potrebe i želje i opredijeljenosti da sve ovo rješavamo u institucijama a ne na ulicama. I Crna Gora želi da sve ovo rješava dogovorom a ne konfliktom i to treba da bude naš odgovor i to nije ništa novo. Svjedočili ste da su nadležne instuticje pokrenule dijalog sa MCP, i da on nije tako loše krenuo”, kazao je Simović.

Na pitanje, u vezi sa formulom „crnogorskog modela“ koji je funkcionisao više od dva mjeseca, tokom borbe sa koronavirusom, Simović je rekao da ta borba suštinski traje skoro četiri mjeseca.

„Postignuti rezultati su bazirani na više principa: blagovremenosti, odlučnosti, efikasnosti, medjuresorske saradnje, snage institucija, poštovanje preporuka i sugestija struke – zdravstvene struke. U vladi smo još 15 januara počeli da se bavimo oviim problemom. Institut za javno zdravlje je 31. januara uputio dopis da se formira multisektorsko nacionalno tijelo koje je, kao NKT, formirano već 3. februara“, rekao je Simović dodajući da je veoma važno pomenuti da je ustanovljen pravi krizni menadžment koji je odgovarao izazovu pred kojim se Crna Gora nalazila i nije bilo pretjeranog adminstriranja, uz imperativ da se sve mora završavati na dnevnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve