Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

“Nema ljubavi bate, to ti je to”

Uskršnju čestitku je kompletirao jedan od lidera DF-a Milan Knežević. Njegov “vaskršnji” pozdrav upućen je samo Srbima. Znate već, Irineju, Amfilohiju, Dimitriju, Atanasiju…Samo ne Crnogorcima

za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Uskršnje čestitke su oduvijek bile odmjerene i iskazivane u najboljoj volji, smatrane za najdobronamjerniju moguću stvar. Ipak, danas ispadaju kao iz jedne pjesme Riblje čorbe “teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi”.

I ništa od te, kako se zove, ljubavi.

Prvo je to akumulirao srpski mitropolit Amfilohije.

“Ideologija sadašnje vlasti i njena ‘nauka’ zasnovane su na bezbožnoj bogomržnji i revolucionarnoj bratomržnji koja je trovala i truje čitava pokoljenja već, evo, sedamdeset godina.”

Opa, opet Broz. Amfilohije ga ne može suminut pa da će krepat’…

Uskršnju čestitku je kompletirao jedan od lidera DF-a Milan Knežević. Njegov “vaskršnji” pozdrav upućen je samo Srbima. Znate već, Irineju, Amfilohiju, Dimitriju, Atanasiju…Samo ne Crnogorcima.

E nećemo tako Milanče…

Pečat cijeloj priči dala je i njegova politička grupacija Demokratski front. Nešto su smislili oko nekakvog “lex specijalis”. U najboljoj tradiciji gubitničkog izvlačenja iz poraza nasljeđenog od svog praoca Slobodana Miloševića. Mada, za to ima jedan stari sinonim. Kaže se “mlati praznu slamu”. I objašnjava nekog ko govori uprazno. Bez smisla i bez svrhe. Tek da se upiše da nešto priča. Tek da nas o crnome jadu zabavi.

Kao epilog, za ovu uskršnju priču, sreću se samo stihovi nekad popularnih pjesama. Za kraj, Monteniggers.

“Nema ljubavi bate, to ti je to.”

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve