Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Hitno pustiti iz pritvora Ratku Knežević

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić zatražio je da se hitno pusti iz pritvora prosvjetna penzionerka Ratka Knežević, majka poslanika Milana Kneževića, koja je u jutrošnjoj akciji policije uhapšena, i otvori istraga o brutalnom činu demonstracije sile i uzmeniravanja građana

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić zatražio je da se hitno pusti iz pritvora prosvjetna penzionerka Ratka Knežević, majka poslanika Milana Kneževića, koja je u jutrošnjoj akciji policije uhapšena, i otvori istraga o brutalnom činu demonstracije sile i uzmeniravanja građana.

“Ne znam sve pojedinosti, niti ima zvaničnih informacija, o hapšenju prosvjetne radnice u penziji Ratke Knežević, koje mi nisu ni potrebne – da bih najoštrije osudio ovaj brutalan čin. I slika njene kuće, ujedno kuće poslanika Milana Kneževića poslije pretresanja govori o nedopustivom načinu policijske intervencije”, ističe se u saopštenju Lekića.

Kako je dodao, pošto se ovim činom rizikuje i provocira dalja nestabilnost zemlje neophodno je da – ako još ima nekog razumnog u vrhu vlasti koji nije pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića, glavnog podstrekača trenutno zapaljive situacije u zemlju – hitno zaustavi nasilne metode represije i daljeg pogoršavanja situacije u Crnoj Gori.

“Takođe je neophodno da se Knežević hitno pusti iz pritvora i pokrene odgovornost nadležnih za brutalnost hapšenja, nedopustivu demonstraciju sile i zastrašivanja građana”, zaključuje se u saopštenju Lekića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve