Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornarov Heris najefikasniji u ABA ligi

Heris je do sada, u dresu Primorske i Mornara, imao priliku da završava 15,1 posjeda po utakmici. Po posjedu postiže čak 1,16 poena, što je izuzetan skor

Bek Mornara Lens Heris najefikasniji je igrač u ABA ligi od svih koji dobiju priliku za realizaciju više od deset posjeda po meču.

Foto: Mornar/Media pro

Heris je do sada, u dresu Primorske i Mornara, imao priliku da završava 15,1 posjeda po utakmici. Po posjedu postiže čak 1,16 poena, što je izuzetan skor.

Poređenja radi, drugi na listi je Duop Rit iz FMP-a, sa prosjekom 1,14, ali on završava svega 10,3 posjeda po meču. Među najboljih deset samo Glen Kouzi iz Krke finišira više akcija u prosjeku od Herisa (15,6), sa 1,12 poena po posjedu. Svi ostali na listi imaju manje od 11 posjeda po utakmici.

Među igračima koji realizuju manje od deset posjeda po utakmici, prvi je Markus Pejdž iz Partizana. Bek ima prosjek od čak 1,26 poena po posjedu, po utakmici dobije 7,5 prilika u prosjeku za realizaciju.

Na ovoj listi peti je krilni centar Mornara Damir Markota (7,9 posjeda po meču i 1,19 poena po posjedu), osmi centar Mornara Uroš Luković (7,6 – 1,15) a deveti krilni centar Budućnost Volija Danilo Nikolić (7,6 posjeda po meču i 1,13 poena u prosjeku po jednoj realizaciji).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve