Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

“Jedan od pet miliona”: Podrška uzbunjivačima

Neki od učesnika protesta donijeli su hirurške maske, kao simboličnu poruku protiv zagađenja Beograda, a podsjetili su i da građani ne mogu slobodno da hodaju jer su ulice mjesecima raskopane

Na protestu Jedan od pet miliona u Beogradu pročitano je večeras pismo podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću iz fabrike namenske industrije Krušik, koje će mu biti predato sa potpisima okupljenih i uz poruku “Solidarnost je naša snaga”.

Ulaz u zgradu RTS-a (Foto: Sonja Gočanin/RFE-RL)

Studentkinja Aleksandra Reković iz organizacije protesta pročitala je pismo u kome je navedeno da se u mračnim vremenima rađaju heroji, a to su obični ljudi i, komšije.

Oni se ne mire sa nepravdom i poniženjem Obradović je časno postupio u borbi protiv državne mafije, dodaje se u pismu koje je pročitala Reković.

Ona je podsjetila da je Obradović u kućnom pritvoru gdje će mu biti odnijeto pismo koje u znak podrške potpisuju građani okupljeni na protestu, a kako je dodala biće slobodan.

Bivši policajac Milan Dumanović protiv koga je podignuta optužnica za otkrivanje službene tajne o njegovom angažovanju tokom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, rekao je da je optužen jer je iznio istinu i da je suđenje zatvoreno za javnost kako se navodna tajna ne bi čula.

“Moj motiv da tako postupim je zato što želi da budem policajac, a ne da živim na koljenima”, rekao je Dumanović objašnjavajući zašto je govorio o tome šta se dešavalo u Potočarima, gdje je kako je dodao, nezakonito upućen.

On je podsjetio da je odbačena krivična prijava koju je podnio protiv nadređenih, uključujući državnu sekretarku Dijanu Hrkalović.

Dumanović se izvinio građanima što, kako je rekao, huligani opet imaju službene legitimacije, i podsjetio na slučaj Savamala kada je “suspendovana pravna država”.

Pozvao je i druge građane koji imaju saznanja o krivičnim djelima da se jave i budu uzbunjivači.

“Sada je mnogo lakše, imamo uz nas ove mlade ljude iz organizacije Jedan od pet miliona. Građani ustanite i budite ponovo ponosni”, poručio je Dumanović.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković izjavio je da će čekati kakvu će odluku donijeti Rektorat o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

Komentarišući stav etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu da taj rad nije plagijat, on je rekao da su još jedanput pokazali kukavičluk.

Neki od učesnika protesta donijeli su hirurške maske, kao simboličnu poruku protiv zagađenja Beograda, a podsjetili su i da građani ne mogu slobodno da hodaju jer su ulice mjesecima raskopane.

Nakon obraćanja govornika na platou ispred Filozofskog fakulteta okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade RTS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve