Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kastratović predao akreditivna pisma Erdoganu

Kako se ističe, Erdogan je poželio uspješan mandat Kastratoviću i istakao da sa pažnjom prati napredak Crne Gore na svim poljima, posebno u oblasti evropske integracije

Periša Kastratović predao je juče akreditivna pisma predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Periša Kastratović predao akreditivna pisma predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu

Kako se ističe, Erdogan je poželio uspješan mandat Kastratoviću i istakao da sa pažnjom prati napredak Crne Gore na svim poljima, posebno u oblasti evropske integracije.

“Na toj liniji, ocijenio je da je Crna Gora pridruživanjem NATO postala primjer drugim državama koje teže da postanu članice Alijanse. Erdogan je izrazio zadovoljstvo realizovanom posjetom ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića Turskoj, kao i planiranom posjetom turskog šefa diplomatije našoj državi. Takođe, predsjednik Turske je kazao da će nastojati da u što skorijem periodu posjeti Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Kastratović je naglasio da mu je privilegija i čast što predstavlja Crnu Goru u prijateljskoj državi kao što je Turska.

“Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom što stupa na dužnost u periodu kada Crna Gora i Turska proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Kastratović je ocijenio da postoji dinamičan politički dijalog između dvije države, dodajući da je potrebno iskoristiti brojne mogućnosti za dalje intenziviranje ekonomske saradnje”, dodaju u Ministarstvu vanjskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve