Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Microsoft će omogućiti Internet Recovery funkciju za Windows 10

Ovo znači da, ukoliko vam je ikada potrebna novo instaliranje Windowsa 10, bićete u mogućnosti da ga preuzmete sa clouda

Današnji softver uglavnom stiže u obliku digitalnog preuzimanja, a ukoliko ga slučajno obrišete, ne morate da pretražujete po prašnjavim diskovima za instalaciju – možete samo ponovo preuzeti softver sa sajta developera. Međutim, kada su u pitanju Windows 10 reinstalacije, situacija je malo komplikovanija.

Windows 10

Ipak, dobra vijest je da će Microsoft konačno omogućiti Internet Recovery funkciju za Windows 10 računare. Ovo znači da, ukoliko vam je ikada potrebna novo instaliranje Windowsa 10, bićete u mogućnosti da ga preuzmete sa clouda. Ovo će biti implementirano naspram sadašnjih metoda, koji uključuju particije, eksterne alatke, USB ključeve ili tradicionalni disk za instalaciju, prenosi Benchmark.

Zanimljivo je da Microsoft zapravo nudi sličnu “restore” funkciju za svoju Surface liniju, ali će ovo sada biti prošireno i na druge uređaje.

Internet Recovery funkcija za Windows 10 još nije dostupna, a trenutno je dio Insider builda koji nije aktiviran i ne može se isprobati čak ni ukoliko ste član Insider programa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve