Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ulcinj: Trenutno čak 45 odsto više turista

Turistička sezona u Ulcinju se polako zahuktava, a o tome svjedoči dobra posjećenost na svim plažama, koje iz dana u dan sve su popunjenije, kao i veliki broj automobila stranih registracija

U Ulcinju trenutno boravi 30.965 turista, što je 45 odsto više nego lani, pokazuju podaci lokalne turističke organizacije.

Mala plaža, foto CDM.me

Turistička sezona u Ulcinju se polako zahuktava, a o tome svjedoči dobra posjećenost na svim plažama, koje iz dana u dan sve su popunjenije, kao i veliki broj automobila stranih registracija.

Tradicionalno najviše gostiju je sa Kosova, ali i iz zemalja Zapadne Evrope.

Trenutno u svim vidovima smještaja u najužnijoj crnogorskoj opštini boravi 30.965 prijavljenih gostiju, što je 45 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

“Nešto više od 90 odsto, čine gosti iz inostranstva, njih 30.942, od kojih je značajan broj turista veće platežne moći, dok domaćih gostiju je samo 923”, kažu u Turističkoj organizaciju.

Dodaju da smještaj u domaćinstvima je odabralo 24.367 turista, u hotelima je 5.703, u kampovima je 573, a u odmaralištima 322 gostiju.

Iako je veći broj registrovanih turista u odnosu na prošlu godinu u Ulcinjskoj turističkoj organizaciji nijesu zadovoljni, prihodima od boravišne takse koja je, kako kažu, i dalje niža.

Nadležni su od ovog ljeta aktivnije krenuli u sanksionisanje stanodavaca i hoteliera koji svoje goste ne prijavljuju.

Turista, koji nema prijavu boravka, plaća kaznu od 150 eura, stanodavac kod koga je boravio takođe plaća kaznu u visini od 150-500 eura, dok kazna za hotele čiji gosti nijesu plaćali boravišnu taksu iznosi od 50 do 3.000 eura, a kažnjava se i odgovorno lice od 150- 500 eura.

Iz Turističke organizacije poručuju da će se do kraja sezone sprovoditi konstante kontole i represivne mjere.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve