Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Aplikacije za obradu fotografija na mobilnom telefonu

Instagramu često nedostaju fine mogućnosti uređivanja koje mnogi fotografi sa pametnim telefonima traže, a ovo su neke od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija koje su dostupne

Postoje različite aplikacije za uređivanje fotografija koje vam omogućavaju da direktno podijelite obrađene fotografije na Instagram, što je veoma korisno jer Instagramu često nedostaju fine mogućnosti uređivanja koje mnogi fotografi sa pametnim telefonima traže, a ovo su neke od najboljih koje su dostupne.

Foto: Pexels

Glavna razlika između regularnih aplikacija za uređivanje fotografija i Instagram foto editora je u tome što imaju implementirane mogućnosti dijeljenja koje vam omogućavaju da okačite svoju fotografiju na vaš Instagram feed, piše PC Press.

1.Snapseed

Snapseed je omiljeni izbor za one koji fotografišu pametnim telefonima zahvaljujući svojim jednostavnim alatima. U stvari, Snapseed može da se svrsta u jednu od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija na Androidu.

Glavna prednost Snapseed-a su njegovi alati za selektovanje i različite četke (brush). To vam omogućava da uredite određene djelove unutar slike, umesto da primjenite podešavanja na cijelu sliku. To znači da ako je određeni objekat previše svketao, možete da uredite taj objekt i podesite osvjetljenje i ekspoziciju tako da ostatak slike ostane nepromijenjen.

2.A Color Story

Uprkos tome što nije u vlasništvu Instagram-a, A Color Story intenzivno integriše platformu. Aplikacija posjeduje razne alate, uključujući filtere i podešavanja fotografije. Mnogi su dostupni besplatno, ali ova aplikacija takođe posjeduje i veliki broj filtera koje možete da kupite.

A Color Story vam omogućava da napravite opis fotografije i da podesite podsjetnik da biste postavili svoju fotografiju na Instagram, slično drugim aplikacijama za planiranje objava kao što su Buffer, Crowdfire i Unum. Takođe možete povezati vašu Instagram aplikaciju direktno sa A Color Story uz pomoć vašeg Instagram login-a.

3.VSCO

VSCO je još jedna popularna aplikacija za uređivanje fotografija koja vam omogućava da dijelite slike na Instagram. Međutim, aplikacija ima i svoju sopstvenu platformu za dijeljenje fotografija koja ga čini jednom od Instagram alternativa za fotografe na pametnim telefonima.

Među svojim alatima, VSCO uključuje više filtera i alata za podešavanje. Aplikacija vam takođe omogućava da sačuvate određene „recepte“ za podešavanje. Dok je većina alata dostupna besplatno, VSCO zaključava određene funkcije iza pretplate.

Glavni nedostatak VSCO-a je što morate da kreirate nalog da biste koristili aplikaciju. To može da odbije korisnike koji vole privatnost i one koji ne žele da imaju veliki broj naloga povezanih sa svojom mejl adresom.

4.PicsArt

PicsArt je foto editor uz pomoć kog možete da uređujete svoje fotografije i pravite kolaže fotografija na mobilnom telefonu. Aplikacija se dosta unaprijedila za nekoliko godina te sada u svom portfoliju ima i zasebne manje aplikacije koje imaju specifičnu namjenu kao što je PicsArt Color Paint ili PicsArt Animator: GIF and Video.

Glavna aplikacija poseduje veliki broj alata, efekata, formi za kolaže, besplatnu klipart biblioteku, stikere koje su sami korisnici napravili i alata za crtanje. Uz sve ove mogućnosti i još mnogo toga, PicsArt je zaista sveobuhvatni kreativni paket, koji je besplatan za preuzimanje. Zbog svoji mnogobrojnih alata aplikacija je veoma popularna prije svega kod umetnika koji stvaraju kreativne foto-manipulacije.

5.Pixlr

Pixlr kombinuje mnoge od najboljih mogućnosti aplikacija za uređivanje fotografija u jedan centralni editor koji može da dijeli fotografije na Instagram. Ne samo da možete da kreirate kolaže i koristite zanimljive filtere, već postoje i zabavni alati kao što su stikeri i okviri. Još jedna interesantna opcija je i dupla ekspozicija.

Aplikacija takođe uključuje tradicionalne alate kao što su podešavanje, auto-fix, izoštravanje i još mnogo toga. Ova poprilično sveobuhvatna aplikacija za uređivanje fotografija uključuje i funkcije četkica kao što ima Snapseed, ali sa ograničenim opcijama podešavanja. Još jedna prednost Pixlr-a je da ima veb sajt koji vam omogućava da uređujete fotografije na računaru.

6.Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express ima impresivan niz alata za uređivanje fotografija, uključujući filtere i kreiranje kolaža.

Aplikacija je uglavnom besplatna, sa nekoliko vrhunskih funkcija. Međutim, potrebno je da se prijavite pomoću Google, Facebook ili Adobe naloga da biste mogli da koristite aplikaciju Photoshop Express. Jedna relativno jedinstvena karakteristika aplikacije je mogućnost da izaberete veličinu u kojoj ćete da sačuvate vaše obrađene fotografije. To vam daje fleksibilnost u odnosu na kvalitet i rezoluciju koju želite da održavate.

Photoshop Express je veoma sveobuhvatna aplikacija za uređivanje fotografija, međutim, jedan od nedostataka je da ekosistem Adobe aplikacija ima za posljedicu da se određene funkcije nude na drugim aplikacijama kao što su Lightroom i Photoshop Fix. To znači da nijedna Adobe aplikacija ne sadrži sve funkcije za uređivanje koje nudi tvorac softvera.

Instagram je odlična aplikacija, ali ukoliko želite da se vaše fotografije ističu, namjenske aplikacije za uređivanje fotografija obično nadmašuju prirodne mogućnosti platforme.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve