Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Nadal ekspresno i protiv Nišikorija, Federer bolji u svešvajcarskom okršaju

Za drugi polufinalni meč boriće se sjutra Novak Đoković protiv Aleksandara Zvereva i Dominik Tim protiv Danila Kačanova.

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Španac je u četvrtfinalu ekspresno savladao Japanca Keja Nišikorija 3:0 (6:1, 6:1, 6:3) za sat i 58 minuta igre.

Rafa je od početka meča bio dominantniji rival i prepustio samo dva gema rivalu u prva dva seta.

I u trećem setu Nadal je nastavio u svom ritmu i pri rezultatu 4:2 meč je prekinut zbog kiše, ali to nije omelo Španca da rutinski privede meč kraju s 6:3 u trećem setu.

I Rodžer Federer se izborio za polufinale Rolan Garosa. Iskusni Švajcarac je u četiri seta savladao svog zemljaka Stena Vavrinku 7:6, 4:6, 7:6 i 6:4 i zakazao okršaj protiv Nadala.

Foto: NYTimes

Federer nije imao lak zadatak da savlada borbenog Vavrinku. U prvom setu nijedan ni drugi nijesu dovodili svoj servis u pitanje i odluka je pala u tajbrejku gdje je pobijedio Federer 7:4.

Drugi set Vavrinka pokazuje svoj kvalitet i pri rezultatu 4:3 na servis Federera pravi brejk koji je mu je omogućio osvajanje seta 6:4.

U trećem setu Federer je prvi došao do brejka i pri rezultatu 5:4 servirao za set, ali Vavrinka se isti momenat vratio i odluka je pala u taj brejku. Federer je opet pokazao čvršće živce i osvojio taj set s 7:5.

U posljednjem setu pri rezultatu 5:4 za Federera, Vavrinka je na svoj servis pokazao znake umora što je Rodžer iskoristio da napravi ključni brejk i odvede sebe u polufinale Rolan Garosa.

Za drugi polufinalni meč boriće se sjutra Novak Đoković protiv Aleksandara Zvereva i Dominik Tim protiv Danila Kačanova.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve