Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

FSCG: Završen seminar o razvoju ženskog fudbala

Prvi seminar pohađale su 22 polaznice, od čega su njih devet treneri iz ženskih klubova, a preostalih 13 su profesorice fizičkog vaspitanja iz škola. Polaznice sz prošle obuku koju su vodili Irene Lunde i Jarl Torske, instruktori iz Norveške

Prvi edukativni seminar na temu unaprjeđenja ženskog fudbala završen je danas na terenima Trening kampa FSCG u Podgorici.

Foto: Fscg.me

Seminar, koji je počeo 7. maja, organizovan je na osnovu sporazuma o saradnji između Fudbalskog saveza Crne Gore i Fudbalskog saveza Norveške potpisanog prošle godine, čiji je cilj saradnja dva saveza u segmentu razvoja ženskog fudbala.

Prvi seminar pohađale su 22 polaznice, od čega su njih devet treneri iz ženskih klubova, a preostalih 13 su profesorice fizičkog vaspitanja iz škola. Polaznice sz prošle obuku koju su vodili Irene Lunde i Jarl Torske, instruktori iz Norveške.

Obuka se odnosila na način regrutacije djevojčica da se bave fudbalom i metodički pristup u treniranju fudbalerki početnica. Rad se sastojao iz teoretske obuke, održane u hotelu ,,Verde“ i praktičnog dijela koji je odrađen na Trening kampu FSCG.

U okviru seminara na Trening kampu FSCG ogranizovana su i dva festivala fudbala, na kojim je učestvovalo 150 djevojčica.

“Norveška je odavno prepoznata kao zemlja u kojoj se velika pažnja poklanja ženskom fudbalu i veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da učimo od instruktora koji dolaze iz ove zemlje. Vjerujem da su polaznice ovog seminara imale priliku da se upoznaju sa novim metodama rada koje će im koristiti u budućnosti. Takođe, izuzetno smo ponosni što je više od 150 djevojčica tokom prethodna dva dana radilo sa polaznicama seminara i našim gostima iz Norveške”, rekao je koordinator Grassroots kancelarije FSCG Amil Gerina.

Svi klubovi i škole u kojima rade polaznice seminara dobile su lopte i rekvizite za fudbalske treninge.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve