Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Očekujemo da u brodogradilištu počne remont luksuznih jahti

Premijer je danas obišao brodogradilište Bijela gdje se sastao sa predsjednikom kompanije Damen Komerom Damenom.

Očekujemo da u starom brodogradilištu počne remont luksuznih jahti. Biće to nova era ovog mjesta, Boke i Crne Gore i novi zamajac razvoju, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas obišao brodogradilište Bijela gdje se sastao sa predsjednikom kompanije Damen Komerom Damenom.

Marković je naglasio da projekti poput ovog koji će Damen realizovati u brodigradilištu Bijela, mijenjaju Crnu Goru u razvojnom pravcu koji žele i očekuju crnogorski građani.

Predstavnici Damen i Porto Montenegra predstavili su Markoviću planove za pretvaranje Brodogradilišta Bijela u servis za remont luksuznih jahti.

“Novi dok biće dug 76 metara nosivosti 3.300 tone. Planirana instalacija tokom 2019-2020. Remont jahti počinje u sezoni 2020/2021”, najavili u iz kompanije Damen.

 

Prema riječima Damena u Bijeloj u prvoj godini poslovanja žele da radi na 14 jahti, a u petoj i šestoj godini na 100 jahti.

“Znači da nam je potrebno mnogo zaposlenih, oko 450”, rekao je on.

Žele što prije da saznaju da li su ljudi iz Crne Gore i regiona zainteresovani da rade.

“Zainteresovane želimo da usavršimo u našim brodogradilištioma u Sjevernoj Evorpi, a ovdje, u Bijeloj, ćemo školovati pripravnike”, dodao je on.

Kompanija Damen prezentirala premijeru ambiciozan plan za brodogradilište Bijela.

“Imamo 10.000 zaposlenih u 35 brodogradilišta na pet kontinenata. Izgradimo 160 plovila svake godine. Naš promet je dvije milijarde eura godišnje. Očekujemo da budemo uspješni i u CG”, saopštili su iz Damena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve