Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministar Bogdanović i nuncije Pecuto: Potrebno intenzivirati saradnju

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa apostolskim nuncijem Nj. E. nadbiskupom Luiđijem Pecutom, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Ministar Bogdanović i nuncije Pecuto su se saglasili da Crna Gora i Sveta Stolica imaju sadržajne i prijateljske odnose i da je neophodno dodatno intenzivirati saradnju u oblasti kulture, koja ima prostora i potencijala za dalje unapređivanje, posebno na osnovu uspješne prakse koja je uspostavljena u dosadašnjem periodu.

Ministar Bogdanović je istakao da je tokom nedavne zvanične posjete Svetoj Stolici razgovarao o realizaciji nekoliko projekata u oblasti kulture, što će dati dodatni impuls snaženju odnose dvije države i konkretnim rezultatima u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako dodaju, razgovarali o predstojećoj istorijskoj posjeti državnog sekretara Svete Stolice kardinala Parolina Crnoj Gori, ali i o otvaranju buduće Nuncijature u Crnoj Gori, što je ocijenjeno kao jedan od prioritetnih projekata na kojem treba raditi u predstojećem periodu.

izvor:antenam.net

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve