Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ferari prijeti napuštanjem Formule 1

Ferarijev predsjednik Serđo Marćone napao je bivšeg Ferarijevog tehničkog direktora Rosa Brauna da kao član Liberti Medija grupe koja upravlja Formulom 1 pokušava da ovaj sport odvede u pogrešan smjer.

Ferari je nakon prijedloga pravila za motore od 2021. po ko zna koji put ponovio prijetnju odlaskom iz Formule 1 zbog sve veće težnje smanjenju troškova, standardizaciji dijelova, a kasnije i sve većem izjednačavanju prihoda među ekipama.

Marćonne je odlučan da ovaj puta prijetnja nije prazna i da će se Ferari zaista povući ako vide da Formula 1 ide u pogrešnom smjeru, a pokazao je prstom i u Rosa Brauna za kojeg kaže da ovaj sport želi da odvede u pogrešan smjer.

– Glavna stvar koja me muči je da unutar Liberti Medija postoji osoba sa velikim iskustvom u F1, a to je Ros Braun, koji pokušava da usmjeri ovaj sport putem koji nije u njegovoj krvi, rekao je Marćone.

– Mi smo dio F1 istorije pa razumijemo ta sranja i razumijemo F1. Imamo trkački sektor koji radi samo na F1 tako da jako dobro poznajemo F1.

– Moramo pokušati da balansiramo svoje interese s interesima Liberti Medija grupe, ali mislim da to možemo postići kako bismo izbjegli Ferarijev izlazak iz Formule 1.

Ferrari bi u slučaju odlaska pokušao da pokrene alternativno prvenstvo. Marćonne vjeruje da je alternativno prvenstvo realna mogućnost ukoliko uspije da okupi dovoljnoekipa.

– Postoji mogućnost da kreiramo alternativno prvenstvo od 2020./2021., rekao je:

– Ne možemo ignorisati mogućnost, ali preferiramo to da izbjegnemo ako možemo. Želio bih da nastavim u Formuli 1, ali moramo pronaći kompromise koji Ferari ne ostavljaju bez mogućnosti da pokažu svoj DNK-a u svakoj trci. Ako to ne možemo da pronađemo, Ferari mora da ide svojim putem. Ako Ferari može da povuče ostale ekipe, moramo vidjeti s ekonomskog gledištaa, ali mislim da bismo to mogli, dodao je.

– Posljednji Konkord ugovor (između ekipe i F1) nas je onemogućavao da razmatramo mogućnosti van F1 cirkusa. Sad možemo analizirati mogućnost stvoriti nešto slično Formuli 1 u smislu spektakla.

Izvor: Index.hr

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve