Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Unija slobodnih sindikata: Puna podrška akciji ”Stop inflaciji”

Iz USSCG pozvali su trgovce da privremeno, dok traje kriza, ograniče marže na što veći broj proizvoda od posebnog značaja za porodična domaćinstva i tako ''povećaju kupovnu moć ionako niskih zarada i penzija''

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) saopštila je da daje punu podršku akciji “Stop inflaciji”, koju je pokrenulo Ministarstvo ekonomskog razvoja, a pridružili se trgovački lanci Voli, Merkator, Laković, Aroma i Franca.

“Kako smo to više puta inicirali u našim obraćanjima prema nadležnim institucijama, u teškim vremenima posebno je važno da se teret krize što ravnomjernije podijeli na sve građane. To podrazumijeva da oni koji imaju više ponesu veći dio tereta u korist onih koje kriza drastičnije pogađa. Zato pozdravljamo akciju “Stop inflaciji” za koju se nadamo da će biti prva, ali ne i poslednja, akcija nadležnih institucija na planu zaustavljanja i smanjenja negativnih efekata inflatornog trenda”, istakli su u saopštenju.

Iz USSCG pozvali su trgovce da privremeno, dok traje kriza, ograniče marže na što veći broj proizvoda od posebnog značaja za porodična domaćinstva i tako “povećaju kupovnu moć ionako niskih zarada i penzija”.

“Istovremeno, ponovni skok cijene goriva doprinio je dodatnom udaru na budžet naših građana/ki, te ovim ponovo pozivamo Vladu Crne Gore da se pridruži antiinflacionoj kampanji tako što će obnoviti Odluku o privremenom umanjenju akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja u iznosu ne manjem od 40 odsto”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve