Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

USSCG: Očuvanje radnih mjesta je u interesu zaposlenih ŠIK Polimlje Berane

USSCG i Sindikalna organizacija ŠIK Polimlje Berane održali sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i Uprave za šume i menadžmenta preduzeća

Na inicijativu Unije slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikalne organizacije ŠIK Polimlje Berane, danas je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Uprave za šume i menadžmenta preduzeća. Sastanak je održan sa ciljem iznalaženja rješenja za očuvanje radnih mjesta gotovo 70 zaposlenih.

IZ USSCG ističu da nagomilani, dugogodišnji problemi koji su potresali ovo preduzeće i odnosi sa nadležnim institucijama za posljedicu su imali gašenje kompletnog pogona i otpuštanje gotovo 70 zaposlenih, onih zaposlenih kojih su gotovo dvadeset godina proveli u ovom preduzeću, a koji su sada dovedeni u situaciju da budu socijalni slučajevi bez perspektive na crnogorskom tržištu rada.

“Uvažavajući sveukupnu situaciju, a posebno položaj zaposlenih koji su kolateralna šteta prethodnih dešavanja, učesnici sastanka su kroz konstruktivni dijalog došli do zajedničkog zaključka u vezi sa prevazilaženjem postojećeg problema. Zaključak podrazumijeva aktivno uključivanje svih strana učesnica sastanka i u konačnom postizanje poravnanja kroz postupak alternativnog rješavanja sporova”, saopšteno je iz USSCG.

Oni očekuje da će rezultat ovog sastanka biti očuvanje radnih mjesta u interesu zaposlenih, samog preduzeća, Opštine Berane i države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve