Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Na skijalištu u Kolašinu organizovano druženje za pripadnike RE zajednice

Hristina Laban ispred kancelarije za RE, podsjetila je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u cilju postizanja sve većeg stepena socijalne inkluzije

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada kroz aktivnosti koje realizuje Kancelarija za RE, a u saradnji sa Romskim savjetom, organizovao je posjetu SKI Centru Kolašin za 30 pripadnika romske i egipćanske zajednice.

“Osim prilike da prvi put posjete skijalište i da se druže sa vršnjacima iz drugih gradova, pripadnici RE zajednice su uz nesebičnu pomoć instruktora započeli svoje prve avanture na snijegu uz skije, sanke i vožnju žičarom”, saopšteno je iz PG Biroa.

Hristina Laban ispred kancelarije za RE, podsjetila je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u cilju postizanja sve većeg stepena socijalne inkluzije.

“Glavni grad je posvećen stvaranju jednakih uslova za sve stanovnike i u kontinuitetu se trudimo da se svi građani Podgorice osjećaju lijepo i prihvaćeno. Preko nadležnih sekretarijata i kancelarija pružamo podršku i razvijamo servise za najranjivije grupe, a ovog puta smo koristeći Ski Bus u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice, organizovali jednodnevni izlet na skijalištu kako bi sa vršnjacima uživali na snijegu”, kazala je Laban.

Ona je istakla da će sličnih aktivnosti biti i u narednom periodu, te da raduje činjenica da ovi mladi ljudi sve više stiču nove prijatelje i iskustva i ujedno čine ovo društvo boljim, a da su prepreke za ostvarivanje pune socijalne inkluzije sve manje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve