Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Škrelja: Još nijesmo odlučili da li ćemo podržati Resulbegovića u slučaju da mu BS uskrati podršku

Podršku odbora za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Faruk Resulbegović

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore kompletirao je listu od četvero kandidata za sudije Ustavnog suda, koje će predložiti za glasanje u parlamentu, koje je najavljeno za 27. februar.

Podršku odbora za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Faruk Resulbegović.

U DPS-u očekuju da se do sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o predloženim kandidatima za sudije Ustavnog suda Bošnjačka stranka i albanske partije dogovore o podršci četvrtom kandidatu Faruku Resulbegoviću:

– Ustavni Odbro je odredio četiri kandidata o kojima će se glasati na plenumu, a neophodno je da dobije 54 glasa do tada valjda imaju vremena da se dogovore da BS prihvati Resulbegovća. DPS onda neće imati ništa protiv toga – kazao je za Antenu M poslanik te partije Luiđ Škrelja.

Škrelja, međutim, kaže da još nijesu odlučili da li će podržati Resulbegovića u slučaju da BS uskrati podrška tom kandidatu.

– Još nijesmo odlulčili o tome, do 27. februara ima dosta vremena“, navodi Škrelja.

Na pitanje da li, ukoliko BS ne podrži Resulbegovića, to ne znači da ga neće podržati ni DPS, Škrelja kaže: „To ne mogu da vam potvrdim, da vam kažem da je to tako, ili da će biti drugačije. Mi smo juče bili uzdržani, šta će biti na plenumu vidjećemo”.

Iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista juče su saopštili da su, kako su naveli, svjedočili različitim stavovima između predstavnika albanskih partija i Bošnjačke stranke oko toga ko treba da bude manjinski kandidat, i u vezi sa tim istakli da neće “arbitrirati u ovom slučaju već će na plenumu podržati onog kandidata oko kog manjinske partije postignu zajednički dogovor i konsenzus”.

Iz BS su juče saopštili da je prijedlog za dopunu nedostajućih sudija Ustavnog suda, kojim će se, kako navode,”i ova sudska instanca ostaviti bez Bošnjaka, još jedna u nizu loših poruka koje parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. šalje Bošnjacima u Crnoj Gori i nastavak etničkog čišćenja institucija od Bošnjaka”.

U vezi sa tim iz te stranke je takođe saopšteno:

– Predlaganje sastava Ustavnog suda, koji ne uvažava ove ustavne mehanizme, za nas je apsolutno neprihvatljiv i predstavlja kršenje Ustavom zagarantovanih i degradaciju već ostvarenih prava – piše u saoppštenju BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve