Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Uvod u Noć vještica: Na festivalu u Njujorku 7.000 osvjetljenih bundeva

Iako je običaj maskiranja najpopularniji u zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, ova tradicija sve je više prisutna i u ostalim djelovima svijeta

Osvetljene bundeve su kreirali profesionalni umjetnici, a veliku pažnju posetilaca privukle su zanimljive instalacije nalik Kipu slobode, liku Fride Kalo, jednoroga, dinosaurusa…

Tradicionalni „The Great Jack O’Lantern Blaze“ festival počeo je u dolini rijeke Hadson u Njujorku u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a na njemu je i ove godine izloženo više od 7.000 ručno izrezbarenih, osvetljenih bundeva uoči Noći vještica koja se obilježava 31. oktobra.

Osvjetljene bundeve su kreirali profesionalni umjetnici.

Procjenjuje se da je od 2005. godine više od dva miliona ljudi posjetilo ovaj festival, koji se trenutno održava na dvije lokacije u Njujorku.

Noć veštica je noć 31. oktobra, uoči Svih svetih, i spada među najpopularnije praznike u SAD, prvenstveno zbog kostima koji se nose i slatkiša koji se dijele.

Iako je običaj maskiranja najpopularniji u zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, ova tradicija sve je više prisutna i u ostalim djelovima svijeta.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve