Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Putin zatražio: Bivši poručnik Vagnera da formira dobrovoljce za borbe u Ukrajini

Putin je ocijenio da Trošev ima iskustvo za misiju, tri mjeseca nakon neuspjelog pokušaja pobune paravojne grupe u Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zatražio od bivšeg poručnika paravojnih formacija Vagner, Andreja Troševa, da formira dobrovoljce za borbe u Ukrajini.

“Na prošlom sastanku smo razgovarali o tome da ćete biti uključeni u obuku dobrovoljačkih jedinica sposobnih za izvršavanje različitih borbenih zadataka, naravno uglavnom u zoni ‘specijalne vojne operacije'”, u Ukrajini, rekao je Putin Troševu, saopštio je danas Kremlj.

Putin je ocijenio da Trošev ima iskustvo za misiju, tri mjeseca nakon neuspjelog pokušaja pobune paravojne grupe u Rusiji.

Trošev je bio blizak saradnik Jevgenija Prigožina koji je poginuo u padu aviona u avgustu i koji je, kako navodi Frans pres, nakon pobune bio u nemilosti kod Putina.

“Znate koja se pitanja moraju unapred riješiti kako bi se borbene aktivnosti odvijale na najbolji mogući način i sa najvećim mogućim uspjehom”, rekao je ruski predsjednik Troševu.

Paravojna grupa koja je igrala ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu, pokušala je krajem juna da smijeni rusko vojno rukovodstvo brzom pobunom. Prigožin je tada rekao da pobuna nije imala za cilj da smijeni vlast, već je bila uperena protiv Generalštaba ruske vojske, koju je optužila za nekompetentnost u sukobu u Ukrajini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve