Predsjednik i lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido poručio je svojim pristalicama tokom protesta u Karakasu da su demonstracije nepovratan proces i da će se nastaviti svakoga dana dok se ne dostigne sloboda.

“Na pravom smo putu, nema povratka”, poručio je Gvaido, javio je BBC.

On je najavio da će od danas početi serija štrajkova koja bi na kraju dovela do generalnog štrajka, navodi britanski javni servis.

“Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo”, poručio je Gvaido okupljenima.

Istovremeno, u Karkasu su organizovane provladine demonstracije, za koje predsjednik Nikolas Maduro kaže da su organizovane povodom proslave Međunarodnog dana rada, 1. maja.

Predsjednik Maduro ranije je u televizijskom obraćanju opisao Gvaidove pristalice kao “malu grupu” čiji plan je propao, dok je lider opozcije ponovio pozive građanima Venecuele da izađu na ulice kako bi dovršili ono što je on nazvao “poslednjom fazom” njegovih napora da svrgne Madura.

Povrijeđeno najmanje 78 ljudi

Najmanje 78 ljudi povrijeđeno je u sukobima sa pripadnicima snaga za provođenje zakona tokom demonstracija protiv vlasti u glavnom gradu Venecuele Karakasu, izjavila je zamjenik predsjedavajućeg Nacionalne skupštine iz države Miranda Manuela Bolivar.
Ona je za televiziju VPITV rekla da je u sukobima povrijeđeno 78 ljudi, a da je 89 lica privedeno.
Ministar odbrane Vladimir Padrino napisao je na “Twitteru” da je u sukobima povrijeđeno najmanje osam pripadnika snaga za provođenje zakona, javio je TASS.
“Osmorica vojnika ranjena su iz vatrenog oružja dok su ispunjavali svoje ustavne dužnosti i suočili se sa nasiljem pristalica državnog udara. Koliko će još trajati ovo bezakonje?”, napisao je Padrino.
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve