Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro objavio je u subotu da je posljednje testiranje pokazalo da je negativan na koronavirus. On je posljednjih nekoliko nedjelja proveo u karantinu jer utvrđeno da je zaražen.

Foto: REUTERS/Adriano Machado

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama Bolsonaro se fotografisao s kutijom hidroksiklorokina, lijeka protiv malarije koji smatra zaslužnim za svoj oporavak uprkos nedostatku čvrstih naučnih dokaza o njegovoj efikasnosti.

Bolsonaro je u popratnom tekstu napisao da je njegov PCR test bio negativan, ali nije objavio kad je testiranje obavio niti bilo kakve dodatne pojedinosti.

Predsednik Brazila je ovog mjeseca tri puta izvestio javnost da je pozitivan na koronavirus, uključujući i prvu dijagnozu postavljenu 7. jula.

– RT-PCR para Sars-Cov 2: negativo.- BOM DIA A TODOS.

Gepostet von Jair Messias Bolsonaro am Samstag, 25. Juli 2020

Od tada je vrijeme provodio u djelimičnoj izolaciji u svojoj predsjedničkoj rezidenciji, javljajući se povremeno javnosti putem videokonferencija. Najavio je da će, čim se u potpunosti oporavi od bolesti, nastaviti da putuje po zemlji.

Bolsonaro je jedan od 2,3 miliona stanovnika Brazila zaraženih koronavirusom, drugoj zemlji poslije Sjedinjenih Američkih Država koje su najpogođenije ovom bolešću. Od posljedica kovida-19 u Brazilu je do sada umrlo 85.000 ljudi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve