Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Bajden: Siguran sam da nevini stradaju u napadima Izraela ali sumnjam u podatke iz Gaze

Bajden je kazao kako nema povjerenja u podatke koje iznose palestinska ministarstva

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da je siguran da su izraelski napadi na opkoljeni pojas Gaze rezultirali civilnim žrtvama, ali je izrazio sumnju na službeni bilans Ministarstva zdravlja Gaze.

“Nemam pojma da Palestinci govore istinu o tome koliko je ljudi ubijeno. Siguran sam da su nevini ubijeni”, rekao je Bajden odgovarajući na pitanje o broju civilnih žrtava u više od dvije sedmice otkako je Izrael počeo svoje bombardovanje enklave.

Bajden je kazao kako nema povjerenja u podatke koje iznose palestinska ministarstva.

“To je cijena vođenja rata. Mislim da bi Izraelci trebali biti nevjerovatno oprezni kako bi bili sigurni da se fokusiraju na napad na ljude koji propagiraju ovaj rat protiv Izraela. A protivno je njihovim interesima kada se to ne dogodi. Ali nemam povjerenja u broj koje Palestinci koriste”, istakao je Bajden.

Komentari dolaze dan nakon što je portparol Bajdenovog Savjeta za nacionalnu bezbjednost dao sličnu izjavu koja se tiče procjene podataka Ministarstva zdravlja Gaze jer je kontroliše Hamas.

Bajden je govorio na konferenciji s australijskim premijerom Anthonyjem Albaneseom rekavši da je američka podrška odbrani Izraela besprekorna, ali da strane moraju razmisliti o putu naprijed u regiji nakon što se riješi kriza u Gazi.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve