Australija: Rekordna zapljena metafetamina i MDMA praha

Australijska policija je zaplijenila ogromnu količinu droge, metamfetamina visoke čistoće i MDMA prah i u akciji uhapsila četiri Britanca i dva Australijanca za koje smatraju da su povezani s međunarodno organizovanim kriminalom, javlja BBC

Australijska policija je zaplijenila ogromnu količinu droge, metamfetamina visoke čistoće i MDMA prah i u akciji uhapsila četiri Britanca i dva Australijanca za koje smatraju da su povezani s međunarodno organizovanim kriminalom, javlja BBC.

Policija saopštila da se radi o najčistijoj drogi ikad zaplijenjenoj u toj zemlji, (Foto: Beta/AP)
Šest osoba, četvorica Britanaca i dvoje Australijanaca, uhapšeno je u Australiji i na Novom Zelandu, u jednoj od do sada najvećih zapljena droga na ovom području.

Policija je saopštila, kako je hapšenje povezano sa sindikatom organizovanog kriminala koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a koji je trgovao s metamfetaminom visoke čistoće i MDMA prahom.

“Vrijednost droge je procijenjena na 90 miliona američkih dolara, a zaplijenjena je u državi Kvinslend. Od zaplijenjene droge moglo je biti stvoreno i do 12 miliona kapsula ekstazija”, dodala je policija.

Objavila je i da je to najčistija droga ikad zaplijenjena u državi.

Još dvoje Britanaca srednje životne dobi, uhvaćeno je prošle sedmice u Ouklendu na Novom Zelandu, nakon što je tamošnja policija zaplijenila 200 kilograma metamfetamina.

Pretresi su, takođe, izvršeni u australijskoj državi Nju Saut Vels.

“Organizovani kriminalni sindikati ostvaruju ogromnu zaradu na štetu naše australijske zajednice”, izjavila je policija Kvinslenda i smatra da je droga bila namijenjena preprodaji na području cijele Australije.

Komentari

avatar