Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Američki sud odobrio istragu Trampovih zaplijenjenih dokumenata

Agenti FBI-a su tokom pretresa zaplijenili oko 11.000 dokumenata, uključujući i oko 100 označenih ''povjerljivo''

Američki apelacioni sud u Atlanti poništio je sudijsko imenovanje nezavisnog arbitra za provjeru dokumenata koje je FBI zaplijenio iz kuće bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trampa na Floridi i dozvolio da se svi zapisi koriste u krivičnoj istrazi protiv njega.

Tročlano sudsko vijeće odluku, koje je donijelo u korist Ministarstva pravde, takođe je poništilo prethodnu sudsku odluku da se istražiteljima zabrani pristup većini zaplijenjenih dokumenata, prenosi Tanjug pisanje Reutersa.

Agenti FBI-a su tokom pretresa zaplijenili oko 11.000 dokumenata, uključujući i oko 100 označenih “povjerljivo”.

Tramp suočen s federalnom krivičnom istragom

Trampov portparol nazvao je odluku suda “proceduralnom”.

Bivši američki predsjednik se suočava sa federalnom krivičnom istragom, zbog navodnih zadržavanja osjetljivih vladinih dokumenata, nakon što je napustio funkciju u januaru 2021. godine, koje je držao u svojoj rezidenciji na Floridi.

Takođe, mogao bi biti optužen i na osnovu Zakona o špijunaži iz 1917. godine, prema kojem je objavljivanje informacija štetnih po nacionalnu sigurnost krivično djelo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cikoticka.
02.12.2022-21:30 21:30

kriv, treba odgovarati i za ono sto je uradio sa putinom u cetiri oka, cak i bez prevodioca-drzavni neprijatelj No 1 a i neprijatelj napretka i sigurnosti ostatka svijeta(zelja njgova i putinova da razbiju NATO-malo morgen moroni)