Zapadne zemlje su previše slabe da bi “Irance bacile na koljena”, rekao je iranski vrhovni vjerski vođa Ali Hamnei dodajući da je zvanični Teheran voljan da pregovara, ali ne i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ali Hamnei (Foto: REUTERS/Caren Firouz)

Iranski vrhovni vođa, koji je u Teheranu vodio glavnu molitvu petkom prvi put od 2012. godine, nazvao je američkog predsjednika Donalda Trampa “klovnom”, koji se, kako je rekao, samo pretvara da podržava iranski narod, ali će mu “gurnuti otrovni bodež” u leđa.

Kako je naveo, iskazivanje tuge na sahrani iranskog generala Kasima Sulejmanija koji je ubijen u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku, prenosi AP.

Hamnei je ocijenio da je Amerika “kukavički” ubila najefikasnijeg borca protiv Islamske države kad je ubila generala Sulejmanija, a Iran je potom lansirao niz balističkih raketa na američke trupe u Iraku, bez nanošenja ozbiljnih povreda.

Obaranje ukrajinskog putničkog aviona u blizini Teherana, kada je stradalo 176 ljudi, Hamnei je nazvao “gorkom nesrećom koja je rastužila Iran isto koliko je usrećila njegove neprijatelje”.

Komentari

avatar