Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zverev: Najemotivnije je bilo kada sam pobijedio Novaka Đokovića

Njemački teniser Aleksander Zverev kaže da je i dalje gladan uspjeha, ali da je nedjelja u kojoj je osvojio olimpijsko zlato možda i najbolja u njegovom životu

Njemački teniser Aleksander Zverev kaže da je i dalje gladan uspjeha, ali da je nedjelja u kojoj je osvojio olimpijsko zlato možda i najbolja u njegovom životu.

„Olimpijsko zlato mi znači sve na svijetu. Ništa ne može da mi se poredi s time. Ne igraš samo za sebe, već i za svoju zemlju, kao i za cijelo selo tamo, tj. za sve druge njemačke sportiste. Osjećaj je tamo kao da smo porodica, svi se podržavamo i gledamo jedni druge – ranije nisam tako nešto osjećao. Ekstremno sam srećan i ponosan. To je bila jedna od najboljih nedjelja u mom životu, ako ne i najbolja, ali i dalje sam gladan uspjeha“, rekao je 24-godišnji Zverev.

Na pitanje koliko je bio emotivan na dodjeli medalja, njemački teniser je odgovorio:

„Jesam bio emotivan tada, ali najemotivniji trenutak bila je pobjeda nad Novakom, jer sam tada osigurao medalju za Njemačku. U finalu sam, najgore je srebro. Ne nosim baš mnogo srebra, ha-ha (aludirao je Zverev na zlatne lančiće oko vrata). Emotivno je bilo i zato što je on najbolji teniser na svijetu, ove godine bez sumnje, osvojio je tri slema. Nevjerovatan je, kao da niko ne može da ga pobjedi u velikom meču, pa je zato bilo posebno“.

Zvereva sada čeka Sinsinati, u kojem dosad nije dobio nijedan meč, ima skor 0-6.

„Nadam se da ću to promijeniti. Osjećam se dobro na treninzima. Videćemo kako će teći. Jednom sam došao umoran poslije titula u Vašingtonu i Montrealu, a bilo je i gustih mečeva, mislim da sam svaki put gubio u tri seta. Tako se pogodilo“, zaključuje Zverev.

Njemac je u Sinsinatiju postavljen za trećeg nosioca, a u drugom kolu čeka pobjednika meča Lojd Haris – Jošihito Nišioka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
21.08.2021-18:16 18:16

Moze i tako…Rus Zverev osvojio olimpijsko zlato za njegovu zemlju Njemacku….Novak Djokovic Crnogorac po ocu Srdjanu a Hrvat po majci izgubio za njegovu drzavu Srbiju….Nekako mi drzave ove dvojice vise lice na klubove…Novak se ionako odavno ODJAVIO iz Srbije i prijavio Monako kao mjesto stalnog boravka..Tamo placa porez a Srbiji od poreza ne ni dinara…U Monaku je poreska stopa niza nego u Srbiji…Izgleda da su Novaku pare ipak najprece,,Jer kad igra za sebe za velike pare na dobro placenim turnirima on se satire..A kad igra za Srbiju za male pare na OI on igra s pola snage…