Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Žoze Murinjo dobio otkaz u Romi

Do rastanka je došlo nakon poraza od Milana (3:1) u 20. kolu Serije A.

Žoze Murinjo nije više trener Rome, nakon dvije i po sezone provedene u Rimu, koja je jutros otpustila portugalskog stručnjaka.

Do rastanka je došlo nakon poraza od Milana (3:1) u 20. kolu Serije A. Roma je trenutno deveta na tabeli sa 29 bodova, pet manje od Fiorentine koja je na četvrtom mjestu, odnosno u zoni Lige šampiona. Rimljani su na posljednjih šest mečeva u Seriji A upisali jednu pobjedu, a eliminisani su i iz Kupa.

“Želimo da se zahvalimo Žozeu na strasti i naporu, koji je uložio od dolaska u klub. Uvijek ćemo imati sjajna sjećanja na njegov boravak u Romi, ali vjerujemo da je ova promjena u najboljem interesu kluba. Žozeu i njegovim asistentima želimo sve najbolje u budućem radu”, navodi se u saopštenju čelnih ljudi “vučice” Dana i Rajana Fridkina.

Murinjo je bio 60. trener u istoriji Rome. U Rim je stigao u maju 2021. godine kada je naslijedio Paula Fonseku, a na klupi debitovao 19. avgusta protiv Trabzona u prvom meču plej-ofa u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Roma je te sezone (2021/2022) sa Murinjom osvojila Ligu konferencija, a Portugalac stigao do petog trofeja u evropskim takmičenjima u karijeri.

Zahvaljujići tituli u Ligi koniferencija, Roma je izborila nastup u Ligi Evrope, u kojoj je prošle sezone igrala finale, ali je u meču za trofej poražena od Sevilje.

Ipak, rezultati na evropskoj sceni, nijesu ispraćeni ni približno tako dobrim igrama u Seriji A u kojoj Roma nije uspjevala da obezbijedi plasman na jedno or prva četiri mjesta i igra Ligu šampiona.

Mediji U Italiji navode da je glavni kandidat za Murinjovog nasljednika Danijele de Rosi, kojeg bi i navijači “vučice” željeli na klupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve