Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Roma procvjetala sa De Rosijem – Murinja brzo zaboravili na Olimpiku

Sve što je pod Murinjom bilo nemoguće za Romu, sada je moguće da sa De Rosijem

Dolazak Danielea De Rosija na klupu Rome može se ispostaviti kao prelomni trenutak sezone rimskog kluba koji, od odlaska Murinja, ređa uspjehe.

Jedini poraz pod De Rosijem “vučica” je pretrpjela u meču u kojem je bilo nerealno da pobijedi pa čak i da ostae neporažena – protiv moćnog Intera.

Bilans De Rosija ne klupi ekipe u kojoj je proveo čitavu igračku karijeru je sljedeći: četiri pobjede u pet utakmica u Seriji A i plasman u osminu finala Lige Evrope.

Roma je sa novim trenerom odmah vezala tri pobede (Verona, Salernitana, Kaljari), potom je uslijedio poraz od “neroazura” (2:4), a onda i autoritativna pobjeda nad Frosinoneom – 3:0.

Najvažniji trenutak za De Rosija, ipak, desio se u Evropi.

Na drugoj strani bio je Fejnord protiv kojeg su Rimljani odigrali dva vrlo neizvjesna meča, oba su završena nerešenim rezultatom, pa su tek penali odredili putnika u narednu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Na scenu je tada stupio srpski golman Mile Svilar i sa dva odbranjena penala odveo svoj tim u naredni krug.

Roma više nije toliko daleko ni od četvrtog mjesta u Seriji A koje donosi plasman u Ligu šampiona – trenutno je na četiri boda iza Atalante.

Elan, nova energija koju je sa sobom donio nekadašnji kapiten, sama njegova pojava u klubu, na klupi, Rimljaniam su definitivno dodatni zamah da se svaki naredni izazov može preskočiti lakše nego ranije.

Sve što je pod Murinjom bilo nemoguće za Romu, sada je moguće da sa De Rosijem.

Portugalca, poslije niza uspjeha njegovog naslednika, niko više ne pominje na “Olimpiku”.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve