Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Željko Obradović potpisuje novi ugovor sa Partizanom

Sve snažniji pritisci navijača Partizana rezultirali su strahom i nemirom u duši Aleksandra Vučića koji je morao da odustane od pokušaja gašenja KK Partizan preko svog izvršioca radova Ostoje Mijailovića.

Pod pritiskom navijača Partizana i tokom sinoćnje utakmice protiv Baskonije u “Štark areni” predsjednik svega i svačega u Srbiji Aleksandar Vučić primoran je da dozvoli svom posilnom, Ostoji Mijailoviću da potpiše novi ugovor sa trenerom Željkom Obradovićem.

Sve snažniji pritisci navijača Partizana rezultirali su strahom i nemirom u duši Aleksandra Vučića koji je morao da odustane od pokušaja gašenja KK Partizan preko svog izvršioca radova Ostoje Mijailovića.

Obradović je sinoć na parketu pokazao da će potpisa novog ugovora biti, a potom to i potvrdio na konferenciji za novinare.

Nakon svih dešavanja predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je da klub želi da trener Željko Obradović ostane, da je ugovor spreman i da će biti potpisan kada se dogovore sve pojedinosti.

Mijailović ugovor najradije ne bi potpisao, ali će očigledno morati, jer onih 20.000 što redovno dolazi na utakmice košarkaša u “Štark arenu” neće imati razumjevanje za njegove obaveze prema predsjedniku svega i svačega u Srbiji.

“Odlučni smo da nastavimo saradanju sa našim trenerom, Željkom Obradovićem. Ugovor je u finalnoj fazi i biće potpisan čim se obe strane usaglase oko još nekoliko pojedinosti”, rekao je Mijailović.

Ono što je zadatak navijača u narednom periodu je da iz svih klubova istjeraju kadrove i poslušnike SNS i predsjednika svega i svačega, a Mijailović je samo jedan od njih.

Obradović je svojim odnosom prema klubu, igračima, navijačima, ali i poštovanjem svih u Evropi zaslužio i poštovanje Grobara koji su pokazali da cjene njegovu ljubav prema Partizanu i pošten odnos prema navijačima.

Obradović je nedavno javno govorio o tokovima novca u srpskom sportu i napokon je javnost saznala istinu da je državni projekat već 12 godina Crvena zvezda i isključivo Crvena zvezda koja novac dobija i tajnim kanalima, kao što pokazuje ovaj posljednji primjer o donaciji Vlade Srbije kroz račune KSS, koji je samo poslužio kao protočni bojler.

“Znamo da su naši navijači, kao i kompletna javnost veoma zainteresovani za ovu temu, ali vjerujemo da se ovakvi dogovori donose u miru, bez ikakvih pritisaka, a u skladu sa ciljevima naše crno-bijele porodice. Došli su do mene i neki, moram tako reći, prizemni komentari u vezi sa tim da li meni neko naređuje da produžim ili ne produžim ugovor sa trenerom. Takve stvari više govore o onima koji ih izgovaraju i ne želim sebi da dozvolim da ih komentarišem. Za sedam godina u klubu u kojem sam odluke uvijek donosio u interesu Partizana, niko se nikada u donošenje istih nije mješao, osim članova Uprave i menadžmenta sa kojima je prirodno da se konsultujem. O tome kako smo radili do sada, govore i naši rezultati. Nekada dosadno zvuči, ali zbog onih koji lako zaboravljaju, moram još jednom da podsjetim se gdje je Klub bio 2017. godine a gdje je danas”, istakao je Ostoja Mijailović.

Ono što Mijailović nije rekao to je da Partizan prije dolaska na vlast SNS u Srbiji i regionu nije imao premca i da su mu u regionalnu ligu dovodili Makabi kako bi ga skinuli sa prvog mjesta, a da je Partizan igrao 2010. godine fajnal-for Evrolige.

Obradović vratio se u Partizan u junu 2021. godine i doveo ga do titule ABA lige, uz uspjehe u Evroligi u kojoj su crno-bijeli prošle sezone igrali plej-of i osvojili ukupno 6. mjesto, a ove su u trci za plasman u Top 10, dok je Crvena zvezda završila prošle sezone na 13. poziciji, a sada je 16. i pored duplo više dobijenog novca od strane države.

Ono što mnogi zaboravljaju ili ne žele da napišu, Partizan je svjetskom sportu dao dvojicu najvećih trenera u istoriji u svojim sportovima.

Najbolji i najtrofejniji vaterpolo trener u istroriji Ratko Rudić stasao je igrački i trenerski i vaterpolo školi Partizana, a isto važi i za najboljeg i najtrofejnijeg košarkaškog trenera izvan NBA Željka Obradovića.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve