Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Završena akcija opremanja škola računarskom opremom; Ministarka: Izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja

Šesnaest računara, televizor i multifunkcionalni štampač, instaliraće se u računarskoj učionici JU OŠ ''Vukašin Radunović“

Kraj akcije opremanja naših škola računarskom opremom, obilježiće instaliranje računara, štampača, projektora i laptopova ovog vikenda u obrazovno-vaspitnim ustanovama u opštini Berane, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Šesnaest računara, televizor i multifunkcionalni štampač, instaliraće se u računarskoj učionici JU OŠ „Vukašin Radunović“.

“Kabineti će biti opremljeni sa 11 računara, 11 televizora i četiri laptopa. Područne jedinice u selima Vinicka, Lužac i Buče, dobiće po dva laptopa i po dva projektora”, navodi se u saopštenju.

Računarska učionica JU Gimnazija „Panto Mališić“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri računara, tri televizora i tri laptopa.

Medicinska škola „Dr Branko Zogović“ za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač. Kabineti će se opremiti sa tri računara, tri televizora i tri laptopa.

U računarskoj učionici JU Srednja stručna škola instaliraće se 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora 65 inča i dva laptopa.

Kabineti JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ opremiće se sa tri računara, tri televizora i dva laptopa, a računarska učionica sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem.

IT timovi će u računarskoj učionici JU OŠ „Vukajlo Kukalj“ instalirati dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa pet laptopova i četiri projektora. Područna jedinica u selu Ćetkovići, dobiće laptop i projektor.

“Podsjetićemo na kraju da je na osnovu ugovora potpisanog u novembru prošle godine, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo računarsku opremu u vrijednosti od preko šest miliona eura, kojom je opremljeno 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori. Obezbijeđena je računarska oprema u vrijednosti od 6.337.214 eura i to 4. 575 računara, 1.133 laptopa, 1.806 televizora, 516 projektora i 445 štampača. Opremu su instalirali IT timovi konzorcijuma KimTec d.o.o. Podgorica, King ICT d.o.o. Zagreb i G tech d.o.o. Podgorica”, navodi se.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović ističe da je cilj Ministarstva stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje jer “izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja, a sa mladim ljudima koji su naš najvrijedniji resurs, sigurno možemo ostvariti izvanredne rezultate”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve