Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Jakšić-Stojanović ugostila nastavnike koji će boraviti u studijskoj posjeti Kini

Delegacija će posjetiti Peking, Šangaj i Hangzhou, gdje će imaće priliku da se upozna sa radom kineskih obrazovnih ustanova, posjeti kulturne znamenitosti i uspješne kompanije

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, zajedno sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Nj. E. Fan Kunom, ugostila je predstavnike delegacije koja će u okviru studijske posjete boraviti u NR Kini, od 7. do 16. maja ove godine. Delegacija će posjetiti Peking, Šangaj i Hangzhou, gdje će imaće priliku da se upozna sa radom kineskih obrazovnih ustanova, posjeti kulturne znamenitosti i uspješne kompanije.

Delegacija je sastavljena od predstavnika obrazovnih institucija, te će osim državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Dragana Bojovića i sekretara Ministarstva, Marka Šljukića, delegaciju činiti i osam nastavnika crnogorskih osnovnih i srednjih škola: Olivija Drinčić, OŠ ,,Štampar Makarije”, Podgorica; Vesna Knežević, OŠ ,,Njegoš”, Cetinje; Miroslav lić, Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić”, Podgorica; Nikola Bućković, Gimnazija ,,Slobodan Škerović”, Podgorica; Petar Špadijer, Gimnazija Cetinje; Maja Kalezić, Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje ,,1. jun”; Mirka Popadić i Nataša Cmiljanić, Gimnazija ,,Tanasije Pejatović”, Pijevija.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, kazala je da je ovo jedinstvena prilika da naši nastavnici upoznaju obrazovni sistem i kulturu NR Kine, kao i da će Ministarstvo nastaviti da podstiče i motiviše prosvjetne radnike, te da je ovo samo prva u nizu planiranih aktivnosti.

Amasador NR Kine u Crnoj Gori, Nj. E Fan Kun, poručio je da dvije države povezuje odlična saradnja u oblasti obrazovanja i da će ovo biti sjajna prilika za razmjenu iskustava na ovom polju.
Nastavnici su zahvalili na ukazanoj prilici i izrazili uvjerenje da će dobre prakse iz kineskog sistema obrazovanja i iskustvo stečeno u toku studijskog boravka moći da primijene u svom radu i na taj način doprinesu poboljšanju kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kukuriku
20.04.2024-07:55 07:55

Pise-Osim državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Dragana Bojovića i sekretara Ministarstva, Marka Šljukića, delegaciju činiti i osam nastavnika crnogorskih osnovnih i srednjih škola: Koliko ja vidim ovde na slici je 7 nastavnika a ne 8 sigurno da nijedan nije Matematicar ovako se ne ide u EU ILI KINU sa losim znanjem Matematike +1-1=1 ili 2+2=5 dobro se sjecamo naseg Matematicara na svjetsko znanje 2 poena !!