Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zarade u LŠ: Bajern najplaćeniji, samo Slavija zaradila manje novca od Crvene zvezde

Specijalizovani servis Svis rambl, navodi da je od srpskog šampiona manje novca zaradila samo praška Slavija, uprkos sjajnim partijama koje je pružila u grupnoj fazi, naročito u duelima sa Barselonom

Crvena zvezda je od učešća u Ligi šampiona u ovoj sezoni zaradila 20 miliona eura.

Foto: Ilustracija

To je računica koju je izveo specijalizovani servis Svis rambl, navodeći da je od srpskog šampiona manje novca zaradila samo praška Slavija, uprkos sjajnim partijama koje je pružila u grupnoj fazi, naročito u duelima sa Barselonom.

Po završetku prvog dijela takmičenja minhenski Bajern je bogatiji sa 82 miliona eura, Barselona je zaradila milion manje, dok je Juventus ostao na kontu od 80 miliona.

Slijede Mančester siti (78), Liverpul (76), te Pari Sen Žermen i Real Madrid sa po 75 miliona eura.

Grupu najplaćenijih klubova čine još Čelsi i Atletiko Madrid sa po 73 miliona, te Borusija Dortmund sa 63.

Na dnu se uz Slaviju i Crvenu zvezdu nalaze Lokomotiva i Genk sa po 25 zarađenih miliona, Lil je prihodovao 27, a Dinamo Zagreb, Klub Briž i Galatasaraj po 28 miliona eura.

U odnosu na prethodni dvogodišnji ciklus, klubovi dobijaju 54 odsto više novca, a fond je sa 1,2 milijarde porastao na 1,9 milijardi eura, u šta ulaze fiksni iznos za učešće u grupnoj fazi, bonus za nastupe, iznos od TV prava i iznos definisan na osnovu koeficijenta UEFA.

Posljedica promijenjenog načina raspodjele novca je najočiglednija u slučaju Atalante, koja je prošla dalje i zaradila 40 miliona, dok je Inter završio takmičenje u Ligi šampiona, ali je prihodovao milion više.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve