Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuljaj: Jovetić i ja zajedno na terenu – osjećaj koji se pamti

Prvotimac Dečića Kristijan Vuljaj upisao je prvi nastup za ''hrabre sokole'' u kvalifikacijama za Mundijal protiv Gibraltara kada je ušao sa klupe sredinom prvog poluvremena umjesto povrijeđenog Marka Bakića

Nagrada za sve što je dao klubu, za sve što radi u Telekom 1. CFL – stigla je krajem marta u vidu debija za crnogorsku ”A” reprezentaciju.

Prvotimac Dečića Kristijan Vuljaj upisao je prvi nastup za ”hrabre sokole” u kvalifikacijama za Mundijal protiv Gibraltara kada je ušao sa klupe sredinom prvog poluvremena umjesto povrijeđenog Marka Bakića.

Naš najbolji državni tim slavio je 4:1, a golu protivnika prethodio je penal koji je skrivio dvadeset dvogodišnji Tuzanin.

Bila je to greška koju Vuljaju niko nije uzeo za zlo, a saigrači i stručni štab pomogli su mu da lakše i brže zaboravi taj trenutak.

– Iskreno, teško mi je bilo zbog tog kiksa koji sam napravio. Nikada u karijeri nijesam skrivio penal, a prije toga sam izgubio loptu u opasnoj zoni. Očigledno sam bio impresioniran debijem koji sam zamišljao drugačije. Vjerovao sam da ću dobiti priliku kasnije, pri boljem rezultatu za nas, ali desila se povreda Bakića, a selektor Radulović je odlučio da meni ukaže povjerenje. Zahvalan sam mu na svemu. Bilo mi je krivo zbog propusta, zbog gola koji smo primili mojim propustom, ali najvažnije je da smo uoči odmora ponovo poveli, a u nastavku upisali očekivanu pobjedu, za Arenu je rekao Vuljaj, koji nastavlja:

– Palo mi je samopouzdanje nakon greške, ali saigrači i stručni štab su mi dali podršku – i tokom i poslije utakmice. To mi je mnogo značilo. Trudio sam se da prebrodim taj momenat. Nastavio sam da igram, da što prije zaboravim to što se desilo. Trudio sam se da pružim najviše što mogu. U krajnjem, srećan sam što je Crna Gora pobijedila. To je najvažnije, ističe jedan od najboljih fudbalera domaće lige.

 

Vuljaj je donedavno gledao Jovetića, Savića i Marušića na TV-u ili kao navijač kada reprezentacija igra kući.

Sada je dobio priliku da sa najvećim zvijezdama naše selekcije bude saigrač, dijeli hotel, razgovara…

– Bilo je zadovoljstvo trenirati sa takvim asovima, a da ne pričam o trenutku kada sam se sa nekima od njih našao na terenu u takmičarskom meču. Još kada je Jovetić ušao u drugom poluvremenu protiv Gibraltara – on, ostali i ja u istoj ekipi. Nešto zaista posebno. Do skoro je to bilo nezamislivo. Pamtiću to do kraja karijere. Uvjerio sam se da u reprezentaciji vlada odlična atmosfera, da su svi sjajni momci i igrači. Zadovoljstvo je biti dio takvog kolektiva. Drago mi je što je selektor prepoznao moje partije i učinak u Dečiću. Trudiću se i ubuduće da zaslužim njegovo povjerenje, naglašava Vuljaj.

Crna Gora nakon tri utakmice ima šest bodova – pobijedila je Letoniju (2:1) i Gibraltar (4:1), a izgubila od Norveške pod Goricom (1:0).

– Ostaje žal zbog poraza od Norveške. Nijesmo ga zaslužili. U drugom poluvremenu smo bili bolji, imali šanse, a najbolju preko preko Jovetića čiji je udarac glavom odbranio protivnički golman. Da smo izjednačili, vjerujem da bi sve bilo drugačije. Ipak, dobra okolnost je kiks Turske protiv Letonije (3:3). Tu smo, na bod od prvog mjesta, sve zavisi od nas. Borićemo se, vjerujem da ovaj tim može da se nosi sa svima u grupi, smatra prvi strijelac Dečića.

Vuljaj je primjer da se iz crnogorske lige može doći do reprezentacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve